Sus

Exista „ziua perfecta” pentru a cumpara o vacanta

Este de preferat sa iti achizitionezi vacanta din timp, cu aproximativ 6-7 luni inainte de data de plecare, daca vrei sa beneficiezi de reduceri spectaculoase. Daca nu ai bugetul necesar in acea perioada, recomandarea noastra este sa urmaresti ofertele agentiilor de turism in mod constant. Cum poti face acest lucru fara bataie de cap? Abonandu-te la newsletter sau dand like paginii de Facebook.

Intrarea la o mare parte dintre muzee este gratuita

Stim ca marile muzee au preturi de intrare, uneori destul de piperate. Dar chiar si acestea includ in programul lor anumite ore in timpul carora vizitarea se poate face gratuit. Muzeele mai mici, in schimb, au costuri reduse, iar multe dintre ele, ofera vizite gratuite.

Fa-ti bagajele ca un calator profesionist

Nu astepta pana in ultimul moment sa iti faci bagajele. Vei avea tendinta sa arunci in valiza mai multe haine decat ai nevoie. Gandeste-te din timp cate zile petreci in concediu, informeaza-te despre vreme, asorteaza hainele intre ele, alege cat de putine perechi de incaltari te lasa inima si… daca ai indoieli asupra unui lucru, mai bine lasa-l acasa. Astfel, vei calatori mai usor, iar, daca mergi cu avionul, cu siguranta nu vei plati in plus pentru depasirea limitei de kilograme acceptate.

Informeaza-te despre asigurarea de calatorie

Inainte sa pleci la drum, ai grija ca asigurarea ta sa fie completa si ne referim aici la asigurarea de sanatate, auto, iar la nevoie, chiar si cea de bunuri. Atunci cand rezervi o vacanta, este recomandat sa iei in calcul posibilitatea sa platesti o mica suma in plus pentru o asigurare daca exista cea mai mica sansa sa anulezi rezervarea.

Cateva informatii despre cultura tarii vizitate

Nu conteaza ca mergi intr-un sejur la mare, intr-un city break sau un periplu prin mai mutle destinatii. Este important sa stii la ce sa te astepti. Nu ai vrea sa ajungi intr-un loc minunat si sa fii debusolat, in loc sa profiti din plin de destinatia aleasa. Cum ar fi sa cauti McDonald’s-ul din Atena in loc sa degusti minunatele preparate grecesti? Iti mai recomandam sa inveti si cateva cuvinte in limba respectiva (Buna ziua!, La revedere!, Te rog! etc.), sa te informezi asupra politicii de „tips-uri”, obiceiurilor culturale etc.

]]>