Sus

Romania este o tara superba, ce abia asteapta sa fie descoperita, cu foarte multe obiective turistice unice in Europa si chiar in lume. In ultimii ani, este tot mai usor de ajuns in unele locatii, asa ca merita sa vizitezi tara noastra, daca nu ai facut-o deja. In continuare, vrem sa iti prezentam cinci dintre cele mai frumoase destinatii romantice din Romania, unde poti petrece un weekend sau chiar un sejur intreg, alaturi de persoana iubita. Pentru a nu mai avea nicio grija, apeleaza cu incredere la Hello Holidays si lasa toata organizarea in mainile noastre. Este atat de simplu sa cumperi un pachet turistic de la o agentie de turism si doar sa iti faci bagajele! Asadar, iata cinci destinatii romantice din Romania! 

1.Domeniul Zabola 

Situat in Judetul Covasna, Domeniul Zabola iti va oferi o calatorie in timp, pe vremea cand dragostea nu cunostea prea multe impedimente. Domeniul este foarte intins, avand 50 ha, iar acolo vei gasi un castel si mai multe cladiri anexe, ce au fost transformate in locuri de cazare. Din pacate, locurile de cazare sunt limitate, asa ca trebuie sa rezervi din timp. Interiorul spatiilor de cazare sunt mixul perfect intre un stil de amenajare vintage si confortul zilelor noastre. Seara, te poti bucura de o atmosfera romantica multumita semineului. Tot aici te poti bucura si de cine romantice, la lumina lumanarilor, cu preparate delicioase. 

Sursa foto: https://www.facebook.com/ZabolaEstate

2.Sighisoara 

Sighisoara este cea mai mare cetate medievala locuita din Europa, unde timpul pare ca s-a oprit in loc. Din momentul in care vei pasi prima data in oras, te vei indragosti iremediabil de atmosfera si de unicitatea arhitecturii. Poti vizita numeroase obiective turistice, printre care Turnul cu Ceas, Scara Acoperita si multe altele turnuri medievale, de unde privelistea asupra orasului iti va taia respiratia. Seara, orasul capata un aer de basm si devine o locatie unde iti va fi drag sa te plimbi alaturi de persoana iubita. 

 

3. Tunelul Dragostei din Caras-Severin 

Este un loc de vis, ce arata superb incepand cu luna mai si pana la prima zapada din an. Tunelul Dragostei este vechea cale ferata de pe ruta Caransebes-Bautar, dezafectata la momentul actual. Copacii situati de o parte si de alta a caii ferate au crescut parca imbratisandu-se si astfel, peisajul este de poveste. Este locul ideal pentru o cerere in casatorie sau pur si simplu pentru o plimbare intr-o locatie ce pare desprinsa din alta lume. 

4.Targu-Jiu 

Am inclus si orasul Targu-Jiu, datorita operelor lui Brancusi. Ce poate fi mai romantic decat un sarut sub Poarta Sarutului? Este o experienta unica, pe care o recomandam fiecarui cuplu. In plus, orasul si imprejurimile sunt foarte frumoase si vei petrece timp de calitate alaturi de persoana iubita. 

5.Valea Vaserului 

O experienta inedita, pe care trebuie sa o incerci macar o data in viata. Valea Vaserului este o locatie cu peisaje impresionante, pe unde trece una dintre putinele Mocanite din Romania si din Europa de altfel. Este un traseu de 60 km ce trece prin paduri, pe langa pajisti, tunele… o splendoare. Indiferent de anotimp, vei descoperi de fiecare data o alta fata a acestui loc incredibil de frumos. 

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre si ca vei alege un astfel de loc pentru un weekend sau un sejur romantic.