Sus

Daca ajungi in Praga, neaparat trebuie sa vizitezi una dintre cele mai frumoase atractii turistice din oras si din Europa: Castelul Praga (Cetatea din Praga). Cladirea este recunoscuta de catre Cartea Recordurilor drept cea mai vasta incinta fortificata veche din intreaga lume. In prezent, se afla in Patrimoniul Mondial UNESCO, iar de-a lungul timpului a fost resedinta multor personalitati din intreaga lume. Daca iti doresti sa vizitezi Castelul Praga si cat mai multe obiective deosebite din Cehia, iti recomandam sa alegi un pachet turistic de la o agentie de turism cum este si Hello Holidays!

Istoria Castelului Praga 

Castelul Praga a fost construit in anul 880 de catre Printul Bořivoj si inglobeaza fiecare stil arhitectural al anilor ce s-au asternut peste acesta. Cetatea din Praga are peste 70000 mp si este cu siguranta o atractie turistica impresionanta din toate punctele de vedere. 

De-a lungul timpului, a fost sediul Regilor Boemiei, imparatilor Imperiului Otoman si presedintilor Cehoslovaciei. In prezent este resedinta Presedintelui Republicii Cehe. Un lucru interesat de mentionat este faptul ca bijuteriile Coroanei Boemiei sunt pastrate in Castel, intr-o camera asunsa. Cetatea Praga este compusa din numeroase cladiri ecleziastice si palate, fiecare avand un stil diferit, in functie de momentul in care a fost construit sau renovat. Cetatea s-a ridicat in jurul Bisericii Maicii Domnului, asta putand fi observate doar ruinele acesteia. 

Ce poti vizita la Castelul Praga? 

Castelul Praga este format din numeroase constructii: Vechiul Palat Regal, Noul Palat Regal, Belvedere si Palatul Lobkowicz, patru biserici si alte constructii importante, cum ar fi Sala Columnelor, Sala Vladislav, Sala Spaniola, Sala lui Rothmayer, Galeria lui Rudolph. Avand in vedere dimensiunile impresionante ale Castelului Praga, tot aici gasim si patru turnuri, Scoala de Calarie, Strada de Aur, numeroase gradini superbe, Fantana lui Kohl, Obeliscul, Statuia Sfantului Gheorghe. Neaparat trebuie sa te plimbi pe Strada de Aur, mai ales daca mergi cu persoana iubita, deoarece este considerata a fi unul dintre cele mai romantice locuri din Praga. Scriitorul Franz Kafka a scris o parte din operele sale in casa aflata la numarul 22. Castelul gazduieste numeroase muzee, iar cel mai important este Galeria Nationala de Arta Baroca din Boemia. Mai mentionam si Muzeul Jucariilor, Galeria Picturilor.

Anual, Castelul Praga este vizitat de peste 1,8 milioane de persoane. un lucru interesant de mentionat este faptul ca imaginea Castelului apare si in doua jocuri video, iar unul dintre acesta este Assassin’s Creed IV Steagul Negru, asa ca pasionatii de jocuri video s-ar putea sa fie incantati sa il viziteze si in realitate. 

Castelul Praga poate fi vizitat tot timpul anului, iar orarul se schimba in functie de sezon. Astfel, in perioada aprilie-octombrie, se poate vizita zilnic intre 05-24, iar in perioada noiembrie-martie, intre 06-23. Unele atractii din interiorul Cetatii au propriul program de functionare, asa ca este bine sa verifici exact daca vrei sa vizitezi ceva anume. 

In cazul in care ti-am starnit curiozitatea si doresti sa vizitezi superba Praga si Castelul, iti punem la dispozitie circuite Cehia avantajoase, cum este acesta: Praga – Comorile Moraviei, 6 zile, transport cu autocar si cazare la hoteuri de 4 stele si 3 stele. 

Asadar, daca vrei sa descoperi un loc unic in Europa si in lume, unde timpul si-a pus amprenta an de an, rezerva cat mai curand un circuit turistic in Praga!