Sus

Locul de nastere al legendarei Afrodita, Cipru este una dintre acele destinatii de vacanta in care timpul se opreste parca in loc. Bucurandu-se de aprecierea tinerilor si nu numai, frumoasa insula a Mediteranei te atrage prin plajele cu nisip fin, ruinele deosebite, lacasele de cult antice, dar si statiunile destinate petrecerilor si distractiei.
Ravnit inca din timpuri stravechi, Cipru a fost mereu intersectia dintre Europa si Asia. In Antichitate, o serie de imperii s-au luptat pentru a obtine controlul asupra porturilor sale si a muntilor ce ofereau un sistem de aparare natural. Astfel, cine detinea controlul insulei, avea practic control asupra Mediteranei de Est. Lupta continua pentru aceasta insula, a lasat in urma o mostenire culturala impresionanta si variata.
In urma impartirii insulei, partea de sud s-a dezvoltat in ritm alert atat pe plan turistic, cat si pe plan economic.
Astfel, au aparut si s-au dezvoltat statiuni turistice precum: Ayia Napa, Protaras, Limassol, Paphos care au inceput sa atraga anual cat mai multi vizitatori. S-au construit resorturi moderne si cluburi de noapte de lux, ce au adus pe insula o multime de tineri, dornici de distractie si nopti albe. Plajele au devenit din ce in ce mai populare, treptat, Cipru devenind una dintre atractiile importante ale Mediteranei.
Dincolo de nisipul plajelor intinse, pe insula dainuie inca o colectie impresionanta de sate pitoresti, dar si biserici inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO. Potecile dinspre munti poarta turistii prin peisaje linistite, pe langa podgorii intinse, unde se produc aceleasi vinuri ca in vremurile de mult apuse. Aceasta atmosfera de liniste si relaxare caracterizeaza si capitala impartita a Ciprului, Nicosia. Aleile orasului, presarate cu moschei turcesti si biserici bizantine, se opresc la Linia Verde, granita de facto dintre cele doua enclave.
Regasesti aici cateva dintre recomandarile noastre pentru sejururi in Cipru.