Sus

În 2020 se poartă circuitele cu autocarul. Există zeci de variante, sute de trasee și mii de atracții pe care să le analizezi, străbați și pe care să le experimentezi. Iar unele dintre traseele care ne-au încântat pe noi au, printre altele, ca destinație și pitorescul Bruges. Tocmai de aceea, înainte de o călătorie în misteriosul Bruges, este bine să afli unele dintre cele mai amuzante și interesante informații despre capitala flamandă medievală. Vei știi astfel ce suvenir să-ți iei, ce dulciuri să încerci, ce delicatese să guști și, de ce nu, unde să te fotografiezi mai întâi.

Străzile pietruite și pasarelele șerpuite dețin multe secrete și nu toate sunt mituri. Așadar, fie că optezi pentru un circuit cu autocarul Franța – Belgia sau Anglia – Belgia, pregătește-te pentru Bruges. De la obsesia cartofilor, până la casele abandonate și confecționarea dantelelor, iată câteva lucruri pe care probabil nu le știai despre Bruges.

1. Faimos pentru dantela de calitate

În Bruges vei găsi unele dintre cele mai luxoase dantelării din lume. Intră într-unul dintre magazinele de dantelă din jurul orașului pentru a cumpăra un suvenir sau, mai bine, vizitează Centrul de dantelă, unde vei afla totul despre istoria ei. Ferește-te, însă, de dantelele „made in China” pe care le găsești în tot orașul. Sunt mai ieftine, dar nu sunt cele originale.

2. Raiul cartofilor prăjiți

Bruges este un oraș mic bogat în cartofi. Te miră că mâncarea iconică în Bruges este reprezentată de cartofii prăjiți, ornați cu maioneză? Dacă vrei să-i încerci pe cei mai buni, îndreaptă-te spre unul dintre cele două cărucioare verzi din piața Markt. Vei vrea să iei și la pachet 😊

3. Un bar dedicat cartofilor

Barul de cartofi, după cum sugerează și numele, este plin cu… cartofi! Chiar și barul în sine este realizat din lăzi de cartofi. Aici se vând cartofi delicioși, dar și crochete de casă umplute cu sparanghel, deci merită cu siguranță o vizită. Cine poate rezista acestor delicii când le are în față… și într-o cantitate atât de mare…

4. Bruges este bântuit

Există o mulțime de legende cu fantome în Bruges, iar una dintre cele mai populare este cea cu vechea Mănăstire Augustiniană, unde spiritul unui călugăr rătăcește prin Den Noodt Gods încercând să găsească călugărița pe care a ucis-o, în timp ce încerca să fugă de el. Optează pentru un tur pietonal cu ghid și vei afla multe alte legende. Aceasta este doar una extrem de populară.

5. Există peste 80 de poduri în Bruges

Atâtea poduri sunt extrem de multe pentru un oraș așa mic. Podurile pot fi mici, dar sunt peste 80, ceea ce face ușoară navigarea pe canalele orașului și trecerea dintr-o parte în cealaltă. Datorită numărului mare de canale și poduri, Bruges este cunoscut sub numele de „Veneția Nordului”.

6. Atenție la ciocolată

Dumon Chocolatier este unul dintre cele mai bune magazine de ciocolată belgiană cremoasă din Bruges. Nu toate magazinele din Bruges au ciocolată tradițională, făcută în oraș. Pentru a te asigura că ai parte de o ciocolată autentică, uită-te după afișul cu „handmade” din vitrina magazinului.

7. De Halve Maan și bere cu gust „de Bruges”

De Halve Maan este o fabrică de bere din secolul al XVI-lea, deținută de aceeași familie din 1856 și are fără îndoială una dintre cele mai bune beri belgiene pe care le vei găsi în Bruges. Da, De Halve Maan este visul tuturor iubitorilor de bere.

8. Balena albastră uriașă făcută din deșeuri

Chiar vizavi de statuia lui Jan Van Eyck, vei vedea o balenă albastră enormă, care ajunge până la patru etaje înălțime. Nu te alarma – este din plastic! O declarație puternică făcută de faimoșii designeri de la StudioKCA, ca amintire a celor 150.000.000 de tone de deșeuri de plastic din oceanele noastre se regăsește acum în faimosul orășel.

Descoperă și mai multe lucruri fascinante despre Bruges de la ghidul nostru, optând pentru unul dintre circuitele cu autocarul, în cadrul căruia traversăm acest frumos oraș. Găsești circuite Hello Holidays cu autocarul aici.