Sus

Articolul acesta este potrivit pentru turiștii noștri ce își doresc experiențe inedite de vacanță, la malul mării sau al oceanului, precum și sejururi în locuri unice ale lumii, pe care vă lăsăm să le descoperiți în articolul de mai jos! Vă dăm însă un indiciu, este vorba despre plaje!!

Laguna Balos, Creta (Grecia)

Una dintre cele mai frumoase plaje din lume este chiar plaja Balos, sau laguna Balos, din insula Creta. Aceast loc a devenit cunoscut odată cu nisipul său spectaculos de culoare roz, ce încântă an de an milioane de turiști, dornici să experimenteze pe propria piele această minunăție de culori. Dacă vă întrebați care este motivul pentru care aceasta devine roz, ei bine, culoarea specială provine de la niște insecte microscopice numite „foraminifere”. Foraminifera este un organism celular foarte important pentru mediul înconjurător, ce trăiește pe fundul mării, atașat de partea inferioară a recifurilor corale. Odată ce acest organism moare, foraminifera se desprinde de recif, și este adusă de valuri pe țărm, unde creează această minunăție de plajă roz. Contrasul dintre apa turcoaz și nisipul roz este absolut magnific și merită văzut măcar o dată în viață!

Insula Bamboo, Phi Phi (Thailanda)

Insulele din Thailanda pot fi un vis pentru oricine, în special atunci când plajele au nisipul alb! Albul a fost dintotdeaună un simbol al purității, iar insula Bamboo din Thailanda parcă ne oferă acel sentiment de liniște, relaxare și de ce nu… puritate, creând un contrast uimitor între apa de un turcoaz deschis splendid, nisipul alb și pădurea tropicală plină de vegetație ce te va feri de soarele arzător. Îți recomandăm o sesiune de înot în apa limpede și dacă ești mai aventuros, o oră de scubadiving în care poți admira reciful de corali ce înconjoară insula.

Canggu, Insula Bali (Indonezia)

Când te gândești prima oară la Bali îți vin în minte sejururi tropicale luxuriante, priveliști de vis, plajele cele mai frumoase din lume și mâncăruri excepționale. Iar acest lucru nu este departe de adevăr, însă dacă ai planificată o vacanță în Bali, îți recomandăm să faci o excursie de o zi pe plaja Canggu. Acest colț de paradis o să te surprindă cu un nisip negru, format din roca vulcanică și măcinat de valurile mării ce l-au adus pe nisip, pentru a creea o priveliște cu totul specială! I-ați o nucă de cocos și bucură-te de priveliștea de vis!

Algarve Beach, Portugalia

Se spune că nu ai explorat Portugalia cu adevărat, dacă nu ai ajuns în Algarve pentru a vedea frumusețea plajelor cu nisip portocaliu și galben și constrastul inedit dintre apa turcoaz a Atlanticului și culoarea uimitoare a nisipului fin. În sudul Portugaliei vei descoperi nenumărate plaje de acest fel, pe care cu siguranță ar trebui să le vizitezi în următoarea ta vacanță.