Sus

Cel mai frumos targ de Craciun din Europa si poate chiar din lume se spune ca este in Viena. De fapt, nu este un singur targ: in fiecare an, oamenii se pot bucura de numeroase targuri in capitala Austriei, insa de departe cel mai spectaculos este targul din fata Primariei Vienei. Daca vrei sa redescoperi magia Craciunului, indiferent de varsta si indiferent daca ai sau nu copii, neaparat trebuie sa vizitezi Viena in perioada sarbatorilor de iarna. Nu este vorba doar despre cumparaturi, cat despre intreaga atmosfera, ce pare cu adevarat desprinsa dintr-un basm. Te vei simti din nou copil si vei aprecia frumusetea ce vine din lucruri simple. 

Daca vrei sa te bucuri de cel mai frumos targ de Craciun Viena, anul acesta iti propunem un circuit turistic cu autocarul. Este vorba despre un circuit Targul de Craciun Viena – Praga – Dresda, ce dureaza 6 zile. Macar o data in viata trebuie sa vizitezi Viena de Craciun si iti garantam ca vei invata sa apreciezi mai mult atmosfera sarbatorilor de iarna. 

In prima zi a circuitului, se va urma traseul Bucuresti-Budapesta, unde se poate achizitiona o excursie optionala speciala, mai exact o croaziera pe Dunare, iar cina va fi inclusa in pretul acesteia. Este una dintre cele mai ravnite experiente din acest oras, asa ca iti recomandam sa optezi pentru aceasta. Cazarea se va face tot in Budapesta. 

A doua zi este rezervata capitalei Austriei, Viena. Vei pleca din Budapesta de dimineata. In Viena, vei putea admira cele mai reprezentantive obiective turistice: Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera de Stat, Palatul Imperial Hofburg, Parlamentul si altele. Bineinteles, atractiile principalele vor fi targurile de Craciun. Vei avea la dispozitie cateva ore pentru a te bucura de targuri si de a cumpara tot ce iti doresti. Seara, vei ajunge in Praga pentru cazare. 

In a treia zi vei explora capitala Cehiei, Praga. Prima oprire va fi la Manastirea Strahov, unde se afla si o faimoasa biblioteca datorita numarului mare de volume regasite: peste 200000. Vei putea admira si Palatul Cernisky, una dintre cele mai mari constructii baroc din Cehia. De asemenea, in Praga vei putea vizita si cel mai mare castel medieval din lume, Hrad. Nu poti pleca din Praga fara sa admiri Podul Carol, ce dateaza din secolul XV. De la pod, te vei indrepta spre Piata Stare Mesto, unde se afla Primaria si cel mai vechi Ceas astronomic din lume, ce dateaza de la 1410. Bineinteles si in Praga te vei putea bucura de targuri de Craciun. 

In a patra zi poti alege intre a petrece timpul cum iti doresti in Praga sau pentru o excursie optionala la Dresda in Germania. Este supranumita Florenta de pe Elba. A cincea zi te va purta spre cel de-al doilea cel mai mare oras al din Cehia, respectiv Brno. Poti petrece timpul vizitandu-l sau poti alege o excursie optionala spre Pestera Punkava. La finalul zilei, te vei indrepta spre Budapesta pentru a innopta, iar ultima zi este destinata drumului spre Bucuresti. 

Speram sa alegi acest circuit pentru a te bucura de frumusetea targurilor de Craciun si nu numai!