Sus
Bodrum

Bodrum este locul in care se inalta faimosul oras antic Halikarnassus, care a gazduit una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Numit de catre faimosa publicatie New York Times „Saint Tropez-ul Turciei” Bodrumul este un mic port fascinant, situat pe coasta egeeana a Turciei, la 270 km sud de Izmir. Poetul antic Homer descrie frumusetea coplesitoare a Bodrumului in cateva cuvinte simple dar care contin toata esenta acestui paradis: tinutul albastrului etern. In contrast cu stilul pestrit al oraselor orientale, Bodrum se remarca prin eleganta iar culorile predominante sunt alb si albastru.

Obiective turistice:

Una dintre cele 7 Minuni ale Lumii Antice, Mausoleul din Halikarnassus, contruit pentru regele Mausolos (de aici si numele contructiei)  la cererea sotiei sale Artemisia. Dintre sculptori ce au luat parte la acest grandios proiect se numara  Scopas si Timotheos, unii dintre cei mai cunoscuti artisti din antichitate, care au creat numeroase statui in templele Imperiului Roman. Ruinele Mausoleului, aflate in partea de nord a orasului (la aproximativ 1 km de centru) sunt cuprinse intr-un muzeu in aer liber.

Castelului Sfantului Petru Eliberatorul este  unul dintre cele mai bine conservate monumente medievale din lume. Constructia a fost inceputa in 1402, cu materiale din celebrul mausoleu la initiativa cavalerilor din Rhodos, servind ca adapost pentru cestini impotriva atacurilor turcilor. Castelul gazduieste celebrul Muzeu de Arheologie Submarin.

Un alt obiectiv turistic incarcat de istorie este Amfiteatrul antic contruit de catre regele Mausolos.

Bodrum este una dintre cele mai frumoase si cosmopolite statiuni din Turcia.  In orice moment al zilei sau noptii, se intampla ceva, este un oras al noptilor albe, cu petreceri pana in zori, ideal petnru persoanele active, care freventeaza cluburile si au pofta de distractie.

Climatul este mediteranean, temperatura medie fiind de 15 grade C iarna, iar vara este de 30 grade C.

Exista o mare varietate de restaurante in Bodrum unde puteti gusta diverse bucatarii internationale, precum si preparate din bucataria turceasca traditionala.

Bodrum este cunoscut ca un centru artistic, ce gazduieste numeroase galerii de arta. atmosfera fiind una foarte boema.

]]>