Sus
Istanbul

Istanbul este un oras unic, situat pe 2 continente , care ofera satisfactie chiar si celui mai curios turist. Aici se afla Hagia Sofia, una dintre cele mai impresionante cladiri din lume, biserica transformata in moschee, unde melanjul elementelor bizantine cu cele orientale este de-a dreptul incantator.

Langa Hagia Sofia se afla moscheea nationala a Turciei, cea mai mare din Istanbul, cunoscuta sub numele de Moscheea Albastra. Sultanul Ahmet a dorit sa construiasca un loc de rugaciune care sa rivalizeze cu Hagia Sofia, astfel a fost ridicata aceasta moschee impunatoare, unica in Turcia.

Cappadocia este renumita datorita peisajului unic pe care il ofera, a oraselor subterane, bisericilor-pesteri si a caselor sapate in stanca.

Pamukkale (castelul de bumbac)  este o  stanca uriasa de calcar in care apele termale au format bazine naturale, cascade si chiar stalactite. Toate sunt atat de albe incat par sa fie de gheata, de unde si numele sau.

Palatul Topkapi este un complex de curti, gradini si cladiri, care au constituit principala locuinta a sultanilor otomani timp de aproape 400 de ani.

Palatul Dolmabahce considerat “Versailles-ul Est-ului”, a fost construit in a doua jumatate a secolului 19 si este complet diferit de traditionalul Topkapi, avand o arhitectura moderna.

Biblioteca lui Celsus din Efes fost construita pentru a adaposti 12.000 de papirusuri si a fost transformata in monument funerar pentru Celsus, care a fost consul in anul 92 e.n.

In Canakkale veti gasi ruinele Troiei, faimoasa cetate unde a avut loc celebra batalie descrisa de catre Homer in Iliada.

Aspendos din Antalia este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice romane din Turcia.

Muntele Nemrut este locul in care Regele Antioh si-a construit  un mormant flancat de statui gigantice ce il infatisau, doi lei, doi vulturi si numeroase zeitati grecesti si persane. Ulterior  capetele statuilor s-au rasturnat de pe trupurile acestora si sunt imprastiate in toata zona.

]]>