Sus
destinatii de vacanta pentru studenti

Anii studenției sunt minunați, însă știm cu toții că în această perioadă a vieții nu avem suficienți bani pentru toate călătoriile visate. Totuși, nu trebuie să renunți complet la vacanțe, pentru că există anumite destinații care merită vizitate și care sunt potrivite și pentru cei care au un buget redus.

Albania


Indiferent dacă vrei să mergi în vacanță pentru a te relaxa pe o plajă cu nisip fin sau preferi să vizitezi situri istoric, Albania mulțumește pe oricine. Fiind o țară mai puțin dezvoltată, aici vei găsi mâncare ieftină, iar deseori poți chiar să negociezi prețul la tarabe. Mai mult, localnicii nu sunt obișnuiți cu mulți turiști, motiv pentru care sunt prietenoși și ospitalieri.

Polonia


Palate și castele, parcuri naturale, mină de sare, clădiri superbe, mănăstiri… Polonia este o țară în care nu te vei plictisi. Mai mult, cazarea și mâncarea au prețuri acceptabile, fiind o destinație de vacanță potrivită și pentru studenți.

Cehia


Prețurile în Cehia sunt asemănătoare cu cele din România, în special când vine vorba de mâncare și băutură. Bineînțeles, îți recomandăm să eviți localurile din jurul obiectivelor istorice, unde prețurile pot fi chiar și de 4 ori mai mari.

Bulgaria


Probabil ai și tu multe cunoștințe care preferă să meargă la mare în Bulgaria, datorită prețurilor mai mici, dar mai există și alte zone ce merită vizitate. De exemplu, Balcic este important pentru cei interesați de moștenirea națională, Sofia are clădiri pe care vei vrea să le pozezi pentru Instagram, iar la Plovdiv vei găsi monumente ale Imperiului Roman.

România


De pe lista aceasta nu putea lipsi România, o țară cu peisaje superbe, castele care îți vor fura ochii, mănăstiri și biserici, munte și mare, restaurante medievale, festivaluri culturale, sute de muzee… înainte de a vizita alte țări, nu uita că o poți vizita pe a noastră, mai ales pentru că bugetul nu este o problemă.


Sursă foto: Pixabay