Sus
vulcani

Puține lucruri sunt mai impresionante decât să vezi cu ochii tăi un vulcan. Dacă îți dorești să pleci într-o vacanță deosebită anul acesta, află că unii dintre aceștia pot fi admirați nu doar din fotografii sau clipuri video, ci chiar de aproape, fiind deschiși pentru explorare.

Muntele Fuji, Japonia


Aflat la aproximativ 100 km de Tokyo, vulcanul a erupt ultima dată în 1707, dar oferă încă o priveliște spectaculoasă. Craterul vulcanului este situat la 3776 m altitudine, iar drumețiile sunt deschise în lunile iulie și august.

Thrihnukagigur, Islanda


Numit și „Three Peaks Crater”, acesta este singurul vulcan din lume care poate fi explorat din interior. Sunt organizate tururi ghidate zilnice între lunile mai și septembrie, care constă într-o drumeție de 45 de minute, urmată de o coborâre cu liftul până în camera cu magmă. Bineînțeles, nu există niciun pericol, vulcanul fiind inactiv de 4000 de ani.

Muntele Etna, Italia


Muntele Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa și conține peste 400 de cratere. Îl poți vedea de aproape printr-o călătorie cu trenul în jurul bazei sale, un tur cu jeep-ul sau printr-o urcare alături de ghid.

Kilauea, Hawaii


Acesta este unul dintre cei mai activi vulcani din întreaga lume, iar cea mai veche lavă expusă are peste 2800 de ani. Există în zonă numeroase hoteluri și locuri de picnic, de unde poți admira vulcanul, iar dacă ai noroc poți vedea chiar și o erupție a acestuia.

Mayon, Filipine


Insula are 37 de vulcani, iar 18 dintre aceștia sunt activi; Mayon este cel mai vizitat, însă nu este recomandat să te apropii prea mult din cauza fumului toxic. De aceea, ar trebui să ai cu tine o mască de gaze, dacă vrei să ajungi foarte aproape. Altfel, îl poți admira plimbându-te cu un ATV în zona înconjurătoare.
 
 
Sursă foto: Pixabay