Sus

Grecia are atat de multe de oferit, incat turistul care ajunge pentru prima data in aceasta minunata tara nu va fi sti ce sa faca mai intai. Te sfatuim sa te informezi constiincios inainte de a porni in vacanta, ca sa folosesti cat mai bine timpul petrecut, fara insa a incerca sa vizitezi tot si sa te intorci epuizat. Iti oferim in continuare cateva recomandari, pe care sa le adaptezi in functie de destinatia aleasa.

1.Descopera Atena

Daca ai ales un sejur in apropiere de Atena, este obligatoriu sa faci o excursie in capitala elena. Bineinteles, inainte de toate, te sfatuim sa vizitezi Acropolele, cu Partenonul si Cariatidele care sustin acoperisul Erehteionului.

2. Testeaza cultura cafelei

Ar fi pacat sa nu incerci o activitate mult indragita de greci: sa iti acorzi o zi lenesa, la terasa, in fata unei cafele savuroase, in timp ce privesti lumea care trece incolo si incoace. Nu uita: cafeaua neagra este sketo, iar cafeaua cu zahar – metrio.

3. Serveste un pranz… lung

Dupa ce ai servit un astfel de pranz, poti sa declari cu mana pe inima ca ai trait „greceste”. Pentru greci, pranzul lung este servit obligatoriu alaturi de familie si numerosi prieteni. Tu poti adapta ideea, insa: gaseste o taverna care serveste fructe de mare si, impreuna cu prietenii, bucurati-va de un adevarat ospat.

4. Nu uita de PLAJE

Ce ar fi o calatorie in Grecia fara cateva zile de relaxare la soare si inot in apele cu nuante hipnotizante? Nu uita sa iei si aparatul de fotografiat cu tine, caci fiecare coltisor de pe plajele Greciei este un bun candidat pentru o carte postala

5. Mergi la Meteora

Cu siguranta ai auzit de manastirile suspendate, construite aproape de inaltul cerului. Astazi un loc vizitat cu multa curiozitate si uimire de turisti din intreaga lume, pe vremuri, manastirile reprezentau un sanctuar al calugarilor, desi accesul erau foarte dificil, facandu-se numai cu scari sau scripeti.

]]>