Sus

Daca iti doresti sa petreci o vacanta romantica alaturi de jumatatea ta in vara aceasta, insulele grecesti ar trebui sa fie in topul destinatiilor dintre care alegi. Poate ca visezi la golfuri uitate de lume, cu plaje de matase, sau la cine romantice pe malul marii, ori la plimbari prin sate medievale pierdute in timp. Orice ti-ai dori, Grecia este alegerea perfecta pentru o vacanta ideala in doi.

Insulele Ionice

Cu o alura aparte fata de restul Greciei, Insulele Ionice au un climat putin mai racoros, numeroase dumbravi de maslini, chiparosi si munti care abunda de vegetatie. De-a lungul vremii, venetieni, francezi, britanici au conturat arhitectura, cultura si arta culinara a zonei. Mai mult, infrastructura turistica este ireprosabila, cazare exista pentru toate gusturile si bugetele – de la hoteluri de lux, la vile si studiouri si nu lipsesc facilitatile pentru sporturi acvatice, excursii locale, dar si muzee, situri istorice, monumente.

Cele mai mari si populare dintre Insulele Ionice sunt Corfu, Kefalonia, Lefkada, Zakynthos si Itaca.

In Corfu, mostenirea multi-culturala este cel mai evidenta si te invitam sa afli mai multe despre activitatile pe care le poti avea pe aceasta pitoreasca insula aici si aici.

Despre plajele unice din Zakynthos poti sa citesti aici, iar despre activitatile relaxante, afli mai multe aici.

Poate ca stii deja ca Lefkada are unele dintre cele mai frumoase plaje grecesti, dar daca vrei sa iti improspatezi memoria, uita-te peste articolul nostru.

Insulele Ciclade

Aflate in Marea Egee, destul de aproape de Atena, Insulele Ciclade starnesc printre vizitatori nostalgia paradisului pierdut. Nisipul de culoarea mierii, marea schimbatoare, pe alocuri de culoarea cernelii, pe alocuri turcoaz, satele sculptate pe stanci, cu case albe, stralucitoare, ca niste cuburi de zahar… Adauga la toate acestea influenta culturala a Atenei, arta culinara desavarsita si vei intelege de ce se afla in topul mondial al destinatiilor de vara.

Cele mai cunoscute si mai populare dintre Insulele Ciclade sunt Santorini si Mykonos, aflate, pe buna dreptate, in topul celor mai frumoase insule grecesti.

Daca ai nevoie de mai multe informatii, ca sa te hotarasti in alegerea sejurului, te rugam sa nu eziti si sa ne contactezi. Suntem siguri ca te putem ajuta sa faci cea mai buna alegere pentru o escapada de neuitat.