Sus

Insula Ammouliani este acea destinație din Grecia la care cu siguranță vei vrea să te întorci! Această mică insulă din peninsula Halkidiki, te va cuceri imediat odată cu plajele sale cu nisip auriu fin, marea cristinalină și mâncarea tradițională grecească, pe care o poți descoperi în cadrul unei taverne locale. Ospitalitatea grecească este fără margini și o vei întâlni și în acest mic colț de rai, localnicii fiind foarte amabili și dornici să împărtășească cu tine o parte din tradițiile locului.

Ca și așezare, este situată între brațele Sithonia și Athos, în golful Agios Oros și este singura insulă locuită din Halkidiki. Se spune că până în anul 1925, insula a făcut parte din proprietatea Mănăstirii Sfintei Vatopedi, a muntelui Athos, unde era locuită de o mână de călugări ce administrau proprietatea și se ocupau de agricultură și animale. După anul 1925, Ammouliani a fost oferită refugiaților din insulele Propontis, în vecinătatea Constantinopolului, ce aveau obiceiuri și o culturi diferite, ce și-au pus amprenta pe minunata insulă.

Astăzi această insulă găzduiește aproximativ 600 de locuitori, ce își întâmpină turiștii cu voie bună și priveliști de neuitat asupra mării și împrejurimilor.

Obiective turistice – Ce să vizitezi?

Insula Ammouliani este o destinație de poveste mai ales prin prisma plajelor sale, de care o să discutăm imediat. Însă, dacă ești dornic de explorare, îți recomandăm să faci o plimbare printre străduțele fermecătoare ale satului, ce te vor purta către Piața Centrală, unde vei descoperi un lăcaș ortodox uimitor, și anume Biserica Sfântul Nicolae. Acest monument găzduiește diferite icoane ale Sfinților Nicolae și Dumitru, ce poartă o mare valoare spirituală, precum și o catapeteasmă pictată de călugării de la Athos, și moște ale mai multor sfinți, ce atrag credincioșii pentru un moment de rugăciune.

Tot în Piața Centrală, puteți păși pe urmele istoriei și ale tradiției grecești, odată ce parcurgeți Muzeul Popular Ammouliani, unde puteți admira piese de mobilier specifice, costume tradiționale, vase de ceramică, țesături, fotografii vechi și multe altele. Nu ar trebui să îl ratați dacă doriți să simțiți o parte din vechile obiceiuri ale locului.

În continuare, te poți avânta către mare, unde vei ajunge în Portul Pescarilor, unde poți admira micile ambarcațiuni și peisajul idilic.

Plajele de vis!

Plajele din Ammouliani au acel ceva ce îți va transforma vacanța, într-un sejur de 5*! Una dintre cele mai frumoase plaje de pe insulă este chiar Plaja Alykes, ce este premiată cu Blue Flag pentru condițiile naturale excelente pe care le oferă turiștilor, având o apă cristalină de vis albastru – verde – cristal și un nisip excelent. De asemenea, pe această plajă ai posibilitatea de a practica sporturi nautice și de a te relaxa în cadrul unui bar local.