Sus

Localitatea Ohrid, aflata pe malul lacului cu acelasi nume, este una dintre bijuteriile turismului din Macedonia de Nord, o statiune ce beneficiaza de o pozitie incantatoare, de o istorie bogata si o viata culturala si spirituala marcanta.

Ohrid este supranumit “Ierusalimul Balcanilor”, aici se aflau in perioada de maxima dezvoltare a crestinismului slav, 365 de biserici, cate una pentru fiecare zi din an.

Ohridul este intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita frumusetilor sale naturale si a bogatiei culturale, fiind unul dintre cele 28 de situri mondiale ce insumeaza doua calitati.

Cu o adancime de 286 metri, Lacul Ohrid este cel mai adanc din Balcani, acoperind o suprafata impresionanta de 347 km2 si fiind legat prin canale subterane de Lacul Prespa, aflat mai la sud.

O vacanta la Ohrid reprezinta ocazia ideala pentru a iti regasi pacea interioara, bucurandu-te de privelisti care iti taie rasuflarea cu frumusetea lor, delectandu-ti papilele gustative cu delicii locale sau degustand aromate vinuri macedonene.

Istoria orasului incepe in perioada antichitatii grecesti, continua cu perioada romana pentru a deveni in secolele 10-11 capitala a Taratului Bulgar, in timpul lui Simeon. O plimbare pe strazile inguste si pietruite ne poarta intr-un periplu interesant, in care descoperim acest trecut glorios. Casele cochete, bisericile cu fresce valoroase, teatrul antic, fortareata semeata aflata pe culmile orasului sunt doar cateva dintre comorile care merita vizitate. Si daca nu sunteti pasionati de istorie o plimbare pe stradutele medievale va va purta catre diverse locatii ce ofera privelisti panoramice superbe, catre lac si inaltimi muntoase inconjuratoare. Apoi aveti posibilitatea de a opta pentru o croaziera pe lac, urmand una dintre rutele fixe oferite de vaporase sau puteti inchiria o ambarcatiune cu care va puteti crea propriul itinerariu. Si daca nu sunteti o persoana foarte activa va propunem o plimbare relaxanta pe malul lacului sau o sesiune de cumparaturi in magazinele de bijuterii, orasul fiind faimos pentru productia si comercializarea de perle.

Va invitam sa descoperim impreuna acest taram binecuvantat, intr-unul dintre circuitele noastre cu destinatia Macedonia !