Sus

Astăzi, 2 iunie 2020, sărbătorim cu mândrie Ziua Națională a Italiei, o destinație ce ne uimește de fiecare dată cu priveliștile sale de vis, îmbinând cu succes frumusețea mării și a plajelor nisipoase acompaniate de grandoarea muntelui, ce înconjoară falnic zonele de relaxare.

Turiștii din întreaga lume vizitează an de an minunata peninsulă în formă de cizmă pentru a descoperi obiectivele turistice fermecătoare, monumentele istorice celebre, arhitectura romantică ce conturează acel aer boem, plajele fantastice cu nisip fin, și nu în ultimul rând specificul culinar delicios italienesc.

Recunoaștem cu toții obiectivele celebre precum, Colloseum-ul sau Fontana di Trevi, însă, în acest articol dorim să vă prezentăm anumite curiozități despre frumoasa destinație, pe care, este posibil să nu le cunoașteți, așa că vă îndemnăm să citiți mai departe!

  1. Cel mai popular sport din Italia este… fotbalul! Echipa Națională de Fotbal a Italiei a câștigat nenumărate titluri, printre care Cupa Mondială în anii 1934, 1938, 1982, și 2006)
  2. Italia este una dintre cele mai vizitate țări din lume, fiind clasificată actual pe locul 5, cu peste 65 de milioane de turiști anual.
  3. În fiecare an, în frumoasa peninsulă sunt consumate aproximativ 14 miliarde de cafele.
  4. Cele 3 culori ale steagului Italiei au o semnificație specială, verdele reprezentând speranța, albul reprezentând credința, iar culoarea roșie dragostea și bunătatea.
  5. Floarea națională a Italiei este crinul.
  6. La fel ca și româna, italiana este o limbă latină, însă știați că aceasta este cea mai apropiată limbă de latina clasică, dintre cele 5 țări?
  7. Țara din Europa cu cele mai numeroase cutremure este chiar… Italia!
  8. Din zona Parma, Italia provine renumitul fel de brânză și anume… parmezanul!! De asemenea, Italia este țara ce a adus în atenția întregului glob gorgonzola și mozzarella!
  9. Italianul Alessandro Volta este inventatorul primei baterii, pila voltaică, în jurul anului 1800.