Sus

Cine nu iubește un desert delicios la finalul unei mese copioase? Noi cu siguranță suntem printre cei ce adoră să experimenteze gusturi și arome noi, din întreaga lume, iar dacă acum ceva timp am realizat un top al mâncărurilor, acum dorim să ne axăm pe deserturi!!

Tortul Pădurea Neagră, Germania

După cum îi spune și numele, această prăjitură delicioasă își are originile chiar din regiunea Munților Pădurea Neagră, zona de sud – est a Germaniei și este un desert pe care cu siguranță ar trebuie să îl încercați oriunde în lume! Format din straturi de aluat de ciocolată, cu o cremă pufoasă de frișcă și cireșe și ciocolată răzuită și frișcă pe deasupra, acest tort devine ușor ușor unul dintre deserturile noastre preferate! L-ați încercat?

Prăjitura Mochi, Japonia

Mochi este un desert incredibil tradițional japonez din pastă de orez, ce poate fi savurat în felurite combinații, precum în înghețată sau chiar și în supă! Da, poate sună puțin diferit însă gustul este uimitor! Acest desert se prepară de obicei în preajma Anului Nou, dar poate fi pregătit foarte ușor și în restul anului, combinând ingrediente de sezon, precum anumite tipuri de fructe sau gemuri.

Pavlova, Noua Zeelandă și Australia

Originea acestui desert o să vă surprindă, deoarece își trage numele de la faimoasa dansatoare de balet, Anna Pavlova, care în timpul unei vizite în Noua Zeelandă a inspirat crearea acestei delicioase prăjituri de bezea. Aceasta are mai multe feluri de preparare însă de obicei este servită cu fructe, kiwi și capșune și acea cremă delicioasă de vanilie. Nu ai cum să nu o îndrăgești!!

Panettone, Italia

Cum să nu adăugăm în lista noastră renumitul desert Panettone? Acest deliciu din pâine dulce cu fructe și nuci ne încântă sărbătorile de fiecare dată, alături de tradiționalul cozonac. Panettone provine din nordul Italiei și este servit de obicei alături de un lichior dulceag, precum amaretto. Nici o sărbătoare nu are farmec fără deliciosul desert! Nu sunteți de acord?

Tres Leches, Mexic

Încheiem topul nostru cu o prăjitură gustoasă însiropată, pe bază de lapte ce își are originile din zona Mexicului, dar devine faimoasă în toată lumea odată cu gustul său delicios. Aluatul pufos cu unt este îmbibat în 3 feluri diferite de lapte, iar mai apoi ornat cu frișcă sau bezele., rezultând un desert cu totul special, total diferit față de celelalte din acea zonă. Vă invităm să îl încercați când aveți posibilitatea!