Sus

Frumoasa si bogata regiune de nord a Italiei, Lombardia, prin peisajele sale spectaculoase ii ispiteste pe tot mai multi turisti din toata lumea sa-si petreaca o vacanta sau macar cateva momente de exceptie din viata.
De-a lungul vailor de la poalele Alpilor italieni, s-au format lacuri mari, glaciare, devenite celebre in toata lumea atat pentru frumusetea lor naturala cat si pentru pleiada de statiuni elegante care se insira  pe malurile lacurilor.
Lacul Como este al treilea ca marime, dupa Lacul Garda si Maggiore. Asezat intr-un peisaj de basm, inconjurat de munti impaduriti, cu intinderea de ape ce-si schimba culorile de la un albastru indigo la un turcoaz limpede, Lacul Como este fara tagada un colt de paradis. Pe soseaua ce serpuieste de-a lungul lacului imprejmuit de o bogata vegetatie mediteraneana, se intind statiuni, precum Como, Tremezzo, Bellagio sau Varrena, ce-si imprastie un puternic parfum cosmopolit. Aici vei intalni hoteluri si vile elegante, unde opulenta si rafinamentul pot intra la concurenta cu splendoarea naturala a lacului. La o plimbare pe faleza intalnesti cele mai celebre vile construite de-a lungul Lacului Como, cum sunt: Villa Olmo, Villa Erba, Villa Serbelloni, Villa Carlotta sau Villa d’Este.

Celebritati din lumea larga vin sa guste din elixirul unei vieti exclusiviste si extrem de luxoase, lacul Como fiind o destinatie foarte atragatoare si cunoscuta ca un mic paradis de vara, un loc perfect pentru relaxare si petrecerea timpului liber in natura. Multi actori, precum George Clooney si alte mari personalitati isi au aici locuinta de vara. Tot aici, intr-o somptuoasa vila de pe malul lacului, in orasul Como, actorii Emily Blunt si John Krasinski si-au unit destinele.
Suprafaţa generoasa a lacului, de 146 km pătraţi permite practicarea sporturilor de apă, precum iahting, schi nautic, windsurfing sau scufundări. Iar o plimbare cu vaporaşul pe lacul in forma de „Y“ iti va darui cu siguranta amintiri de neuitat.

Daca vrei sa te bucuri de clipe unice intr-un loc de poveste traita la o margine de lac, poti ajunge in zona Como fie din Milano, cand vizitezi orasul intr-un city-break sau poti si mai mult: sa alegi circuitul “Italia de Nord si Lacurile”, program pe care-l vei gasi in agenda agentiei noastre. Noi te asteptam cu drag sa calatorim impreuna si sa cunoastem noi si noi locuri tot mai minunate si interesante ! 🙂