Sus

Toamna abia a inceput, dar cum timpul parca zboara, ne gandim deja la sarbatorile de iarna. Daca vreti sa petreceti sarbatorile de iarna in familie, acasa, dar v-ar tenta si o vacanta in care sa imbinati cumparaturile pentru cadouri cu vizitarea unor orase minunate, va sfatuim sa alegeti un tur al pietelor de Craciun.

Viena gazduieste de aproximativ 800 de ani piete de Craciun. La inceput, in jurul anului 1300, imparatul Albert I le-a acordat negustorilor dreptul de a organiza un targ de decembrie pentru locuitorii orasului. Asa a inceput totul. Lucrurile s-au schimbat foarte mult peste timp, iar in zilele noastre, cele peste 20 de piete se deschid pe la jumatatea lunii noiembrie si dureaza pana de Craciun.

In continuare vorbim despre cateva dintre cele mai frumoase piete de Craciun din Viena.

cm2

Piata de Craciun din fata primariei iti umple sufletul si mintea cu un singur semntiment: MAGIE. Daca vrei sa intri in spiritul sarbatorilor, acesta este locul perfect. Arhitectura maiestuoasa a primariei, in care ai putea crede ca regi si regine inca isi deapana povestile, domina intreaga piata. Bradul urias, aromele de vin fiert cu scortisoara si castane coapte ademenesc copii si adulti deopotriva la standurile cu produse. Primaria gazduieste ateliere la care copiii pot invata sa prepare prajituri de Craciun sau lumanari. De vineri pana sambata, poti sa asculti coruri internationale cantand colinde. Vei crede ca ingerii au coborat pe pamant.

viennapalace6

Piata de Craciun de la Palatul Belvedere este potrivita pentru a explora arhitectura baroca si obiecte artizanale locale, avand ca fundal unul dintre cele mai frumoase palate baroce din intreaga lume. Peste 40 de casute ofera obiecte lucrate manual, decoratiuni de Craciun originale si bunatati culinare nemaipomenite.

gallery_advent

Piata de Craciun de la Palatul Schonbrunn reuneste peste 60 de expozanti de la care poti cumpara cadouri originale si decoruri reprezentand scena nativitatii – toate acestea chiar in fata faimosului Schonbrunn. Aromele imbietoare de cornulete fragede cu nuca si vanilie si de punch umplu aerul si contribuie la atmosfera de poveste.

Ai vizitat deja pietele de Craciun din Viena? Impartaseste cu noi impresiile tale!

]]>