Sus

Spiritul latin, „el sangre caliente”, este poate cel mai bine reprezentat in Spania: culorile, muzica, veselia se armonizeaza intr-o explozie de pasiune la fiecare dintre festivalurile traditionale spaniole. Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai indragite petreceri, la care va recomandam sa participati pentru o distractie pe cinste.

Festivalul Vinului

Culesul viei este marcat pe tot teritoriul Spaniei, dar una dintre cele mai frumoase sarbatori are loc in Haro, regiunea La Rioja. La Batalla de Vino sau Bataia cu Vin incepe cu o mare petrecere stradala in seara de 28 iunie. In ziua urmatoare, localnicii si turisti norocosi aflati in zona, urca pe un deal din apropiere si se „bat” cu rioja, folosind galeti, recipiente cu spray, pistoale pentru apa sau orice altceva le vine in minte. Sfatul nostru: la aceasta sarbatoare, purtati haine mai vechi.

Festivalul taurilor din Pamplona

Festivalul San Fermin, unde are loc alergarea taurilor, se desfasoara in fiecare an, la inceputul lunii iunie, timp de o saptamana. Ce se intampla mai exact? In fiecare dimineata la ora 8, cei mai viteji dintre viteji alearga in fata unor tauri furiosi pe un traseu de 825 m. Toti ceilalti ii privesc cu uluire.

Festival de Jazz

Un festival de jazz unic are loc intr-un mediu spectaculos, la Ezcaray, La Rioja. In 2015 se desfasoara a 17-a editie. Festivalul este un tribut adus lui Traberg Ebe, care a trait si a fost indragostit de Ezcaray, jurnalist renumit care a intervievat numerosi cantareti valorosi de jazz. Sunt fascinante noptile in care strazile prind viata datorita muzicii jazz live.

La Tomatina

Poate cel mai cunscut dintre festivalurile despre care povestim, Tomatina a avut loc pentru prima data in anul 1945, ca o simpla bataie cu rosii intre copii. De atunci se sarbatoreste in fiecare an, in ultima zi de miercuri din luna august. Multimi vesele sunt puse pe distractie si gata sa arunce in toate partile cu rosii.

Semana Grande

Asemanator cu Feria de Sevilla, dar mai putin traditional, Semana Grande se desfasoara in Bilbao si atrage prin numeroase si variate concerte de muzica rock, pop, clasica si jazz. In fiecare seara are loc si o competitie internationala de focuri de artificii, cu adevarat spectaculoasa. Un alt lucru care nu trebuie ratat sunt papusile uriase care populeaza strazile ca niste Guliveri in tara piticilor.

]]>