Sus

Cine nu iubește un mic dejun copios la începutul zilei? Acea masă ce îți va da un plus de energie necesar pentru întreaga zi? Fiind pasionați de bucătăria internațională și de călătorii, am reușit să încercăm o serie de mic dejunuri inedite în locații cât mai diverse, și, cu această ocazie dorim să vă prezentăm o parte dintre acestea.

PORTUGALIA

Renumite pentru gustul lor delicios, Pasteis de Nata, tartele portugheze cu o cremă magnifică de ou sunt printre preferatele localnicilor când vine vorba de un mic dejun gustos sau un răsfăț dulce la amiază. Acestea au fost preparate pentru prima oară în secolul al XVIII – lea, de măicuțele din cadrul unei mănăstiri catolice din Lisabona, pentru a-și întâmpina vizitatorii. De atunci, au devenit o adevărată delicatesă a poporului portughez cu care își întâmpină de fiecare dată turișii.

ITALIA

Obișnuiți cu preparatele uimitoare italienești, ne așteptam ca micul dejun să fie o explozie de gusturi și arome care mai de care mai interesante. Surpriza noastră a venit când am aflat că italienii preferă să își înceapă ziua cu un mic dejun ușor, ce are ca preparate principale „cappuccino e cornetto”, mai exact o specialitate de cafea și diverse produse de patiserie.

MEXIC

Având o tradiție impresionantă, mâncarea mexicană reprezintă o alegere foarte populară în multe state din lume, odată cu mixul de arome și condimente ce îi oferă un gust aparte, de-a dreptul delicios. Astfel, nici mic-dejunul nu poate să fie unul simplu, în orice masă de dimineață existând carne de vită, renumitele chilaquiles, nachos, brânzeturi aromate și fasole. Apoi se adaugă condimentele, pentru că gustul picant nu poate lipsi dintr-o mâncare mexicană.

CHINA

Se pare ca chinezii nu pun un accent foarte mare pe micul dejun, de multe ori alegând să îl rateze până la masa de prânz, însă, atunci când îl servesc aleg diferite variațiuni din terci de orez, ce pot fi dulci alături de fructe confiate sau sărați, odată cu carne, mazăre sau ciuperci. De obicei, majoritatea meselor de dimineața în China conțin orez, tăiței, carne de pui și legume.

MAROC

Fiind influențată de a lungul timpului de diferite zone, bucătăria marocană oferă o varietate de preparate turiștilor săi, ce au la bază carne de pui sau miel și diferite tipuri de legume. Pentru micul dejun, clătita din griș, numită Baghrir, este cea mai populară alegere, fiind servită cu unt topit și miere. De asemenea, se pot servi diferite tipuri de pâine cu dulceață, gem sau brânzeturi, alături de o cană de ceai.

ANGLIA

Cine nu cunoaște renumitul mic dejun englezesc bogat în calorii, cu felurite specialități și combinații neîntâlnite de mâncăruri pentru alte popoare? Dacă ajungeți în Anglia, vă recomandăm să îl încercați și să ne spuneți cum vi se pare. Acest ospăț de dimineață conține: ouă, șuncă, cârnați, ciuperci, pâine, budincă, fasole și roșii la grătar și este acompaniat de multe ori de o cană de ceai englezesc.

VENEZUELA

Avem parte de delicii peste delicii, iar Venezuela nu se lasă mai prejos cu renumitele „empanadas”, produse de patiserie ce sunt adesea umplute cu carne, diferite tipuri de brânză sau legume și servite la micul dejun. Sunt delicioase când sunt calde alături de o cafea tare sau un suc de fructe.