Sus

Vara se apropie de sfarsit, asa ca ne pregatim deja pentru toamna care vine, bineinteles, cu suprize placute pentru seniori. In august am lansat un program de nerefuzat: cu 499 lei, va invitam sa va bucurati de o vacanta de 7 zile la Paralia Katerini, cu multe optiuni si vizite pe parcurs. Oferta completa o puteti rasfoi pe site-ul nostru, AICI.

In continuare, cateva cuvinte despre excursia cu plecare pe 27.09.2015 sau 4.10.2015.

Vizita orasului Salonic

Salonica_White_Tower

Oras-vedeta, Salonic este nu doar popular, ci si accesibil in materie de costuri, ofertant in ceea ce priveste posibilitatile de distractie si petrecere a timpului liber. Bazele sale au fost puse in anul 316 i.Hr. de conducatorul macedonean Casandru, iar de-a lungul timpului s-a dezvoltat intr-o metropola strategica din punct de vedere politic si bogata cultural, in care au convietuit sute de ani crestini, musulmani si evrei. Simboluri ale istoriei glorioasa se regasesc la tot pasul: Turnul Alb, aflat pe coasta presarata cu cafenele, foste structuri otomane, ziduri bizantine, structuri impozante care inclus si biserica Sf. Dumitru construita in secolul al V-lea, uriasa Rotonda romana si ruinele palatului imparatului roman Galeriu, datand din secolul al III-lea.

Manastirea Sf. Efrem Sirul

45217195

In Katerini, vizitam manastirea Sf. Efrem, care a trait in secolul al IV-lea si din a carui opera prolifica se mai pastreaza aproximativ 400 de imne. Imnele scrise sunt, de altfel, si cea mai importanta parte a operei sale, militand impotriva ereziilor care amenintau sa desparta biserica timpurie. Manastirea a fost construita in anul 1983, cu o arhitectura bizantina, si a inceput sa atraga zeci de mii de pelerini caer vin aici pentru a saruta moastele Sfantului. In biserica mare a manastirii sunt pastrate moastele: mana dreapta a Sf. Efrem, cea prin care, cu harul primit de la Dumnezeu, a daruit lumii nenumaratele sale scrieri.

Excursie la Olimp

2014-05-16-GreekMainland1139Custom-thumb

Sunteti invitatii nostri la Manastirea Sfantului Dionisie, aflata chiar in inima Muntelui Olimp. Desi initial s-a dedicat rugaciunii la Meteora, apoi la Muntele Athos, in cele din urma s-a retras in Muntele Olimp, unde a construit o frumoasa manastire, pe care a inchinat-o Sfintei Treimi. Integrata perfect mediului inconjurator, manastirea este construita ca o fortareata, din piatra si lemn, iar in timpul vietii Sfantului devenise un important centru cultural si spiritual.

Excursie la Meteora

cliffs-of-meteora-photo-there-are-six-monasteries-built-on-the-rocks-of-meteora

Despre manastirile de la Meteora, minunile suspendate intre cer si pamant, este greu sa nu fi auzit sau sa nu fi citit. Padurea de piatra ce izbucneste si se inalta abrupt catre cer este un peisaj cu adevarat tulburator. Cateva cuvinte despre Meteora reasiti pe blogul nostru, aici.

]]>