Sus

Viena, batrana doamna imperiala a Europei, este stralucitoare in prag de sarbatoare. Te intrebi ce poti face in Viena de Revelion? Iata cateva ponturi de la cunoscatori.

Silvesterpfad – petrecere fara limite

Silvesterpfad_2_APA

In fiecare an, concerte rasuna pe strazile Vienei. De la folk, vals si opereta la pop si rock,toate stilurile rasuna pe in centrul istoric al capitalei, unde zeci de mii de petrecareti se incalzesc cu vin fiert, bere, sampanie si bucate delicioase.

Cel mai mare foc de artificii se tine la Heldenplatz, in apropierea Palatului Imperial si a vestitei Roti.

Concerte de Anul Nou

musikverein_new_year_credit_musikverein_621x465

Cele mai bune orchestre, precum Filarmonica din Viena si Orchestra Simfonica, tin concerte de Anul Nou. Este o traditie indelungata, in care se canta muzica scrisa de cei mai indragiti clasici, capodopere ale genului clasic.

Scoala de calarie spaniola

Group Photo - c M.Rzepa

In ajunul noului an, se pune in scena un spectacol fabulos oferit de caii lipitani, albi ca zapada, de la celebra Scoala de calarie spaniola.

Noapte de gala, noapte de vis

42492014ball3

Tinuta este obligatorie. Eleganta si eticheta. Numai daca va doriti sa valsati pe ritmurile „Dunarii Albastre” si sa va delectati cu numeroasele preparate sofisticate de la Gala de Anul Nou de la Primarie sau din Grand Bal, unde lumini stralucitoare tasnesc din candelabrele opulente ale Palatului Hofburg.

]]>