Sus

Principalele targuri se afla in piata din centrul vechi al orasului si la Wenceslas Square (aflate la 5 minute una de cealalta).

283a7879

Articolele traditionale sunt expuse in casutele de lemn, asa ca va avertizam ca nu va fi usor sa alegeti intre bijuterii, decoratiuni de Craciun, sculpturi, lumanari parfumate, manusi si esarfe, papusi imbracate in costume traditionale si multe altele. Veti avea timp de gandire in timp ce beti un pahar de vin fiert cu scortisoara si gustati produsele locale precum friptura de pork la gratar, carnati si alte preparate din bucataria ceha traditionala.

img_2612

Pietele de Craciun inseamna mai mult decat cumparaturi. De exemplu, copiii sunt foarte bucurosi sa se apropie si sa alinte animalele specifice pentru scena nativitatii: oile, caprele si magarusul. Scena ii infatiseaza pe Maria, Iosif, pruncul si cei trei magi, intr-un staul de lemn.

PragueNativityScene

Sa nu uitam de colinde. Coruri de elevi canta colinde in decursul dupa-amiezii pe scena din piata centrului vechi. Imbracati in costume traditionale, vin din toate colturile tarii, ca sa cante in Praga. Energia si entuziasmul lor sunt molipsitoare.

christmas_markets

Atmosfera de sarbatoare din Praga este uluitoare!

]]>