Sus

La Sfantul Nectarie din Aegina, Grecia, merg in pelerinaj zeci de mii de credinciosi an de an, fiecare cu speranta ca Sfantul va face o minune si ii va alina suferinta. Nu putine sunt minunile pe care acesta le face si pe care credinciosii le povestesc cu emotie. Inainte de a va aminti cateva dintre miracolele infaptuite de Nectarie, mai trebuie sa va spunem ca este sfantul care a savarsit cele mai multe minuni in secolul al XX-lea, si, probabil, unul dintre cei mai iubiti ai tuturor timpurilor.

Iata cateva relatari ale credinciosilor care au mers, cu credinta si speranta, la mormantul Sfantului:

Maria, 40 de ani, povesteste cum, bolnava fiind, a cautat ajutorul Sfantului Nectarie. A pornit in pelerinaj catre Aegina si, ajunsa la Biserica inchinata acestuia, s-a inchinat la sfintele moaste si a citit acatistul Sfantului Nectarie. A imbratisat cateva minute racla in care se afla moastele, timp in care s-a rugat sa o ajute. Maria ne-a povestit cu mari emotii cum a auzit cateva cuvinte rostite in limba greaca si atunci a inteles ca sfantul s-a indurat de ea si lucrurile vor merge inspre bine.

Povestea Emiliei este, la randul ei, impresionanta. Ea vorbeste despre o perioada in care ramasese fara serviciu, ceea ce a dus la depresie. S-a inscris la insistentele prietenilor la cursuri de calificare si, dupa doua luni de asteptare zadarnica, nu mai spera sa primeasca un raspuns. Tot atunci a inceput sa citeasca Acatistul Sfantului Nectarie si sa il roage sa o ajute, iar minunea nu s-a lasat asteptata. A fost sunata si a inceput sa mearga la cursuri, cu speranta si entuiasmul unui nou inceput in viata.

Acestea sunt doar doua exemple, insa povestile despre ajutorul dat de Nectarie credinciosilor sunt foarte numeroase.

Noi pornim in pelerinaj catre insula Aegina pe 2 octombrie. Va invitam sa ne insotiti si sa vedeti programul calatoriei aici.

]]>