Sus

Cui nu ii place sa ia o „felie” de vacanta inapoi acasa si sa o savureze impreuna cu prietenii sau de cate ori simte nevoia sa isi incarce bateriile? Cel mai rapid mod pentru a face acest lucru este… fotografia. Pentru ca am vazut ca va plac fotografiile noastre si le impartasiti bucurosi pe ale voastre, ne-am gandit sa va dam cateva ponturi pentru fotografii superbe. Nu vor fi sfaturi tehnice, asa cum poate va asteptati, ci despre cum sa spuneti povesti frumoase prin imaginile pe care le surprindeti.

vietnam-market-foo_3065839b

1. Invatati despre obiceiurile locului

In primul rand, vreti sa fiti siguri ca nu incalcati nicio regula locala. Acest fapt va ajuta si sa intelegeti diferite lucruri pe care le fac localnicii si care, altfel, v-ar uimi si ati fi tentati sa le treceti cu vederea.

2. Informati-va cu privire la destinatie

Studiati cat de mult puteti despre locul in care urmeaza sa calatoriti. Cu cat stiti mai multe, cu atat mai „inteligente” vor fi fotografiile pe care le faceti.

3. Integrati-va in atmosfera locului

Fotografia inseamna mai mult decat inspiratie vizuala. Mancati preparate specifice destinatiei, plimbati-va prin pietele locale, ascultati muzica zonei; toate aceste lucruri va vor ajuta sa intelegeti mai bine povestea destinatiei.

Ikaria1

4. Iesiti de pe traseele cunoscute de toata lumea

Toata lumea stie, de exemplu, ca Big Ben se afla la Londra sau ca in Grecia un preparat specific este cel din fructe de mare. Incercati sa spuneti o poveste originala prin fotografiile voastre. Pentru a putea face acest lucru, insa, trebuie sa cunoasteti foarte bine destinatia.

5. Pastrati imaginile cat mai naturale

Unii dintre cei mai talentati fotografi nu au folosit niciodata blitzul, deoarece il considerau intruziv. Invatati cum puteti utiliza cat mai eficient lumina naturala inainte sa apelati la adjuvante.

bestofts

6. Fiti autentici si sensibili

Cel mai sigur mod pentru a face fotografii frumoase cu oameni este sa fiti autentici. Inainte de a face fotografia, stabiliti un contact cu oamenii. Fie ca este vorba de un simplu salut, o explicatie a ceea ce faceti sau o conversatie mai lunga, conectati-va cu cei pe care ii fotografiati.

7. Cunoasteti-va echipamentul

Nu pierdeti timp pretios in calatorie pentru a invata cum sa manuiti aparatul de fotografiat. Faceti acest lucru acasa, inainte de a porni in calatorie.