Sus

Vacantele cu familia arata cu totul diferit decat vacantele in care mergi singur, cu prietenii sau in cuplu. Excursiile in care pleci cu copiii pot deveni adevarate aventuri, dar daca organizezi si planifici totul din timp, poti sa eviti eventualele probleme si sa va bucurati de vacanta perfecta. In continuare am cules cateva sfaturi de la parinti-calatori cu experienta si le impartasim cu voi.

1. Planuieste cu atentie, ca sa nu uiti lucrurile importante, cum ar fi medicamentele. Asigura-te ca ai la tine medicamente pentru raceala, alergii, stomac. Nu iti doresti sa infrunti o eventuala raceala nepregatit si sa fii nevoit sa identifici farmaciile deschise din destinatia pe care ai ales-o, seara sau in weekend. In functie de spatiul pe care il ai, nu uita siropul de tuse si alte adjuvante pentru posibile situatii neprevazute.

2. Nu uita servetelele umede. Un obiect care poate parea nesemnificativ, devine cel mai bun aliat al tau in multe situatii.

3. Asigura-te ca pornesti la ora potrivita. In cazul in care copiii dorm la pranz, programeaza plecarea cu aproximativ o ora inainte de ora lor de somn, astfel incat sa doarma pe drum. Astfel iti asiguri o ora sau doua de liniste si esti nevoit sa gasesti mai putine modalitati de a-i tine ocupati pe drum.

4. Alege cu atentie jucariile pe care le pui in bagaj. Jucariile cu multe componente au mari sanse sa ajunga la destinatie incomplete, iar cele formate dintr-o singura piesa ii vor plictisi pe micuti destul de repede. Recomandate sunt seturile cu creioane, markere si hartie: in cazurile bune, ii vor tine ocupati cateva ore.

5. Pregateste-ti copiii pentru destinatia pe care ai ales-o, mai ales daca este foarte diferita ca stil de viata. Puteti explora impreuna harta destinatiei, istoria, flora si fauna locului in care veti merge. Daca stilul culinar este complet diferit, afla ce feluri de mancare i-ar incanta si incearca sa prepari ceva similar acasa.

6. Daca mergi intr-un city break, inchiriaza un apartament central. De ce apartament? Pentru ca este mai ieftin decat o camera de hotel si, de obicei, este dotat cu aragaz si masina de spalat, care se vor dovedi foarte utile. In plus, daca este situat central, veti locui aproape de obiectivele istorice importante, deci veti face plimbari scurte si placute pentru a le vizita si va puteti intoarce acasa pentru somnul de la amiaza.

7. Accepta surprizele pe care ti le ofera aventura in care ai pornit. Oricat de bine ai planifica in avans, tot vei pierde lucruri, te vei rataci, vei pierde trenuri sau microbuze. Nu te incrancena cand se intampla astfel, ci accepta ca viata are uneori planuri usor diferite de ale tale. Primeste-le cu zambetul pe buze.

]]>