Sus

Datorita plajelor paradisiace, locurilor incarcate de istorie si legende, artei culinare vestite, Turcia ofera din start promisiunea unei vacante de vis. De la ruinele din Efes la plajele Marii Egee, fiecare calator gaseste motive de bucurie cand alege sa exploreze Turcia.

5. Marmaris

marmaris_icmeler

Unul dintre cele mai populare resorturi ale Turciei, Marmaris este destinatia perfecta de vacanta: plaje albe, stralucitoare si ape turcoaz vegheate de munti impaduriti, completate de arhitectura plina de semnificatii. Aflat in sud-vestul Turciei, Marmaris este un adevarat paradis turistic, care ofera numeroase optiuni: vizite ale unor locuri istorice, sporturi acvatice, viata de noapte vibranta, restaurante extraordinare.

4. Bodrum

o_19lbpccrc18ok44l148c1mo2t9q1h

Situat pe coasta egeeana si cunoscut odinioara sub numele de Halicarnas, Bodrum si-a castigat la inceput faima ca fiind orasul natal al lui Herodot si locul in care se afla Mausoleul din Halicarnas, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. In zilele noastre, vestigiile istorice sunt intrecute in faima de plajele uluitoare si resorturile turistice incadrate in peisaje pitoresti. Daca ajungeti in Bodrum, va recomandam sa vizitati bazarul si Castelul Sf. Petru, cunoscut si sub numele de Castelul din Bodrum.

3. Efes

efes

Orasul stravechi Efes, situat in apropierea Marii Egee, a fost unul dintre cele mai mari si infloritoare orase din Imperiul Roman, vestit pentru Templul Zeitei Artemis, una dintre minunile lumii antice. Ruinele sale sunt astazi conservate in situl arheologic care ii poarta numele, atractie turistica pentru zeci de mii de vizitatori in fiecare an.

2. Cappadocia

bg17

In centrul  Anatoliei, la un drum de 4 ore de Ankara, se afla Cappadocia – cunoscuta pentru peisajul neobisnuit si deosebit de frumos, compus din formatiuni asemanatoare unor conuri, ciuperci sau foisoare. Peisajul a fost astfel modelat de natura, iar cu mii de ani in urma, omul a sculptat in stanca remarcabile case, biserici si labirinturi subterane.

1. Istanbul

4big

Binecunoscutul Istanbul aproape ca nu mai are nevoie de prezentare. Candva capitala a Imperiului Otoman, astazi este cel mai mare oras al Turciei si singurul oras care se intinde pe doua continente. Istoria, arhitectura fascinanta, Marele Bazar, atmosfera pe alocuri exotica aduc Istanbulul in topul oraselor de vizitat din Turcia, despre care noi v-am povestit mai multe aici.

]]>