Sus

Grecia este una dintre cele mai populare destinatii din lume, fiind vizitata anual de peste 20 de milioane de turisti. Printre acestia se numara si mii de turisti romani care isi doresc sa descopere paradisul grecesc, indferent daca este vorba despre partea continentala a tarii sau despre insule. Daca nu stii unde poti petrece un sejur Grecia de neuitat, in continuare iti vom prezenta topul celor mai populare destinatii. In cazul in care vrei ca totul sa decurga perfect, iti recomandam sa apelezi la o agentie de turism, ca Hello Holidays si sa alegi pachetul turistic ce ti se potriveste cel mai bine! 

1.Atena

Capitala Greciei este considerata unul dintre ,,leaganele civilizatiei” si atrage anual milioane de turisti. Cele mai populare obiective turistice din Atena sunt fara indoiala Acropolele, Parthenonul si portul Pireu. De asemenea, poti vizita si numeroase temple si gradini publice, toate avand un aer antic, care te va face sa te gandesti la Legendele Olimpului. In apropiere de Acropole, poti vizita si cartierul Plaka, dar si bazarul Monastiraki. Atena poate fi vizitata tot timpul anului, nu doar vara, datorita temperaturilor prietenoase (in medie peste 10 grade Celsius) asa ca iti poti programa un sejur aici oricand doresti. 

2.Salonic

Al doilea oras ca importanta din Grecia este aproape la fel de important ca si Atena din punct de vedere arheologic si al incarcaturii istorice. Salonic a fost vizitat in trecutul indepartat de catre conducatori ai vremurilor si de oameni importanti, asa cum au fost si Cleopatra, Cicero si Suleyman Magnificul, cel care a dat ordinul de constructie pentru Turnul Alb din Salonic. Orasul in sine este o bijuterie arhitecturala si merita sa il vizitezi pe indelete. Alte obiective turistice interesante sunt: Biserica Agia Sofia, Muzeul de Arheologie, Muzeul Culturii Bizantine, Forumul Roman. 

3.Santorini

Cand vine vorba despre insulele grecesti, de departe cea mai cautata este Santorini, datorita aspectului unic al caselor. Un lucru interesant de mentionat este si faptul ca anual, in Santorini se petrec mii de cereri in casatorie, iar sansele de a asista la un astfel de eveniment sunt foarte mari (sau poate vei fi chiar tu in centrul atentiei). Cand spunem Santorini, ne gandim automat la case albe, cu acoperisuri colorate de obicei in albastru si marea de un albastru ideal. Santorini este o insula perfecta pentru oricine, deoarece ofera numeroase posibilitati de petrecere a timpului. Este ideala atat pentru relaxare, dar si pentru distractie si adrenalina oferita de sporturile nautice. 

4.Creta

Creta este cea mai mare insula din Marea Mediteraneana si este una dintre cele mai populare insule grecesti. Daca o vei vizita o data, vei dori sa revii aici an de an, datorita atmosferei si frumusetii insulei. Principalele atractii turistice sunt: Canionul Samaria, Palatul din Knossos, numeroase pesteri de o frumusete rara. In cazul in care iti place viata de noapte, iti sugeram sa mergi in Malia (Ibiza Cretei), iar pentru plaja iti recomandam Elafonsi, Triapetra, Rodakino si multe altele. 

5.Thassos

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam si Thassos. Aceasta este cu siguranta insula preferata a romanilor, datorita faptului ca drumul este foarte usor si accesibil, distanta parcurgandu-se cu masina in aproximativ 9 ore din Bucuresti. Preturile sunt excelente, iar insula ofera posibilitati de petrecere a timpului pentru toti turistii. Printre cele mai populare activitati se numara: sporturile nautice (in special snorkeling), vizitarea satelor de pe insula (Theologos fiind cel mai popular), jeep safari, drumetii montane, sarituri in Giola (una dintre cele mai frumoase pisicina naturale din lume), vizitarea unor situri arheologice. Bineinteles, trebuie sa mentionam si plajele deosebite, de care te vei indragosti de la prima vedere. 

In incheiere, am vrea sa stim care sunt destinatiile tale preferate din Grecia si daca printre ele se numara si cateva din topul nostru!