Sus

Zona litorala aflata la poalele legendarului Munte Olimp si scaldata de apele turcoaz ale Marii Egee, este cunoscuta sub denumirea generica de Riviera Olimpului, o succesiune de statiuni, incepand de la Paralia si continuand cu Olimpic Beach, Leptokaria, Platamonas si Nei Pori. Iubita de cea mai mare parte dintre turisti, contestata de unii, dar vanduta si promovata intens pe pietele balcanice, Riviera Olimpului are cateva avantaje incontestabile – este usor accesibila, are un bun raport calitate-pret, se bucura de plaje late, cu nisip fin, intrarea in apa este lina cu o distanta apreciabila de apa mica, iar excursiile optionale organizare zilnic sunt deosebit de interesante si atractive.

Zona are cate ceva de oferit pentru fiecare dintre noi!

Esti pasionat de istorie?! Aici se afla importante muzee si situri arheologice, unele dintre ele evocand impresionanta civilizatie macedoneana, ce si-a atins punctul de maxima dezvoltare in perioada lui Alexandru cel Mare. Noi iti recomandam Muzeul Arheologic de la Dion, unde gasesti exponate ce parcurg mai bine de noua secole, incepand cu secolul 6 inainte de Hristos. Drumul in sine este o adevarata placere, serpuind domol printre plantatii de kiwi, vita de vie si tutun. Dupa vizitarea muzeului nu rata un popas la Taverna Agioneri , aflata peste drum de teatrul antic. Proprietate a unui vlah, ofera preparate din bucataria traditionala greceasca si un vin local demidulce, delicat si aromat. Va sfatuim sa optati pentru specialitatile din miel si oaie, gatite Dumnezeieste si care lasa un adevarat curcubeu pe cerul gurii.

Esti o persoana credincioasa?! Si in acest caz variantele sunt numeroase si fiecare dintre ele deosebit de tentanta. Doar tu hotarasti daca optezi pentru o excursie la Meteora, la incredibilele manastiri suspendate intre cer si pamant, o croaziera la Muntele Sfant al Greciei – Athos, sau vizitezi pe plan local Manastiri incantatoare si pline de har – Efrem Sirul sau Dionisie sunt doar doua dintre ele.

Esti indragostit de natura si iti plac drumetiile?! Nimic mai simplu!! Inscrie-te la un Jeep Safari si ai ocazia sa faci baie in cristaline ape de munte, ce curg in cascade de o ireala frumusete, sa te relaxezi pe carari de munte si sa faci cele mai tari fotografii. O alta varianta o reprezinta excursia la cascadele de la Edessa si apele termale de la Pozar.

Iti plac croazierele?! Cu siguranta o sa ai probleme de decizie… Croaziera la Skiathos se afla in topul preferintelor, plajele exotice si atmosfera antrenanta creata de Capitanul Kostas si echipa lui fac din acest program unul deosebit de agreabil si solicitat. La egalitate vine un alt program – Muntele Athos, Laguna Albastra si Insula Ammouliani. Iar daca vrei ceva mai scurt nu e o idee rea sa participi la o croaziera cu pirati si pranz inclus.

Esti activ si vrei distractie?! Daca vrei sa descoperi traditiile locale te invitam la o Seara Greceasca, daca iti place muzica, dansul si atmosfera de club, le poti experimenta pe plaja, la Mandala Beach Bar sau Almira Beach Bar, locatii care organizeaza petreceri animate si invita la sfarsit de saptamana solisti si DJ cunoscuti.

Cursele noastre de autocar catre Riviera Olimpului opereaza saptamanal, poti sa consulti ofertele noastre individuale sau de grup pe site-ul agentiei.