× Hello Holidays

Vacanta 1 Decembrie Transilvania de Rasarit si Moldova | 4 zile Autocar - 2020

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Vacanta 1 Decembrie Transilvania de Rasarit si Moldova | 4 zile Autocar - 2020

Itinerar: Castelul Kalnoky - Biserica Darjiu - Castelul Miko - M Ciuc - Lacul Sf. Ana - Tusnad - Salina Praid - Sovata - Castelul Kemeni - Lacul Rosu - Cheile Bicazului - Piatra Neamt - Manastirea Varatec si Agapia - Iasi - Palatul Cuza Ruginoasa - Castelul Sturza Miclauseni

ZIUA 1  BUCURESTI - Cast. KALNOKY - Bis. DARJIU - Cast. MIKO - Lacul SF. ANA - M. CIUC (cca. 360+110 km)

   Plecare din Bucuresti la ora 6.00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre castelul Kalnoky, construit la inceput de secol XVI drept conac de vanatoare si imbina in mod armonios arhitectura renascentista cu extinderile si reamenajarile ulterioare in stil baroc si neoclasic. Legenda redata in blazonul familiei, relateaza ca in timpul unei vanatori, secuiul Kalnoky a ucis cu arcul un urs care ataca pe regele Ungariei, fapta pentru care a fost inobilat primind mosia Miclosoara. Folosit drept camin cultural de catre comunisti, a zacut zeci de ani in paragina, fiind minutios restaurat si transformat in muzeu incepand cu 2016. Urmeaza Darjiu, singura Biserica fortificata secuiasca protejata UNESCO, construita in stil romanic in sec. al XIV-lea, cu extinderi gotice si cu fortificatii de secol XVI. Sunt prevazute spatii de depozitare folosite si astazi de locuitorii satului, cum ar fi camere de provizii, de cereale si renumita slanina care are rezervat unul din turnuri.

   Continuam deplasarea spre Miercurea Ciuc, unde vizitam Castelul Miko (sec. XVII, in stilul renasterii tarzii) cel mai important si mai vechi monument istoric din oras. Castelul gazduieste Muzeul Secuiesc al Ciucului (fondat in 1930), cu o colectie valoroasa de picturi si sculpturi medievale, ceramica, tesaturi, cusaturi, obiecte de port popular, un tezaur de argint descoperit la Sancraieni-Ciuc, colectia de carte veche apartinand Bibliotecii Franciscane din Sumuleu-Ciuc. Dupa ce ne cazam la o pensiune din Miercurea Ciuc, timp liber sau optional (45 lei) excursie la Lacul Sfanta Ana, singurul lac vulcanic din Romania, situat la cca. 950 m altitudine langa Baile Tusnad, renumita statiune balneara unde ne vom bucura de timp liber. Seara intoarcere pentru cazare la Miercurea Ciuc.

ZIUA 2  Salina PRAID - SOVATA - Cast. KEMENY - Lacul ROSU - Cheile BICAZULUI - Piatra NEAMT (cca. 335 km)

   Mic dejun. Dimineata vizitam Salina Praid, cu cel mai mare depozit de sare gema din tara, exploatat la suprafata inca din vremea romanilor. Exploatare subterana intansiva se face din 1700, ceea ce a dus la crearea unor mari goluri subterane cu microclimat de salina, cu temperatura constanta, umiditate scazuta si aer puternic ionizat, extrem de efcient pentru afectiunile respiratorii, Praid fiind cea mai vizitata salina cu peste 200.000 de vizitatori anual. Ne relaxam in statiunea balneara Sovata, renumita pentru tratarea afectiunilor ginecologice si pentru cel mai mare lac heliotermal din tara, lacul Ursu, unde vara acumularile de caldura solara pot duce la temperaturi ale apei lacului de pana la 40 - 60 de grade Celsius. Urmatoarea vizita va fi la Castelul Kemeny de la Brancovenesti, construit pe locul unui fost castru roman si cu o prima atestare documentara inca din secolul al XIII-lea, inainte de invazia mongola. Arhitectura renascentista urmare a lucrarilor din secolul al XVI-lea, cu plan patrat si turnuri circulare pe colturi, a fost modificata in urma restaurarii din 1816 oferind un aspect exterior auster si impunator. In perioada comunita, aici a functionat un spital de psihiatrie, ceea ce a dus la o deteriorare accentuata a cladirii. Retrocedat si deschis publicului in 2014, castelul ne pune imaginatia la incercare cu privire la frumusetea pe care o va capata dupa o restaurare temeinica.

   Continuam traseul si parcurgem zone deosebit de pitoresti prin Defileul Muresului spre Lacul Rosu, cel mai “tanar” lac natural din Romania (format in 1837 prin surparea unei parti a Muntelui Ghilcos, care a blocat cursul natural al raului) si Cheile Bicazului, locul unde Moldova “se intalneste” cu Transilvania, un loc unic care impresioneaza prin peretii verticali cu inaltimi “apasatoare”, cascade si pesteri ascunse. Seara, dupa ce ne cazam in zona Piatra Neamt, iesim pentru o placuta plimbare in centrul orasului. 

ZIUA 3  Manastirea VARATEC - Manastirea AGAPIA - IASI (cca. 165 km)

   Mic dejun. Dimineata vizitam doua monumente istorice: Man. Varatec, a carei biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construita din piatra de rau si caramida in sec. al XVIII-lea si Man. Agapia, din sec. al XVII-lea, care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu. Ajunsi in Iasi, ne bucuram de farmecul capitalei Moldovei: Biblioteca Mihai Eminescu fondata in 1835, cu coloane dorice, cupola decorata cu marmura de Carrara si mozaicuri venetiene si Universitatea Al. I. Cuza, infiintata in 1860 de domnitorul Cuza, actuala cladire datand din 1897. In interior se remarca Aula Monumentala si Sala pasilor pierduti, decorata cu frescele lui Sabin Balasa si folosita drept Parlament in 1917. In Gradina Copou sunt Obeliscul cu Lei, Teiul lui Eminescu si Aleea Junimea, cu busturile celor mai marcante figuri.

   Urmeaza Piata Unirii cu Hot. Traian ridicat in stil neoclassic in 1879, Piata Pal. Culturii, impunatoare cladire construita in 1925 pe locul vechiului palat al domitorilor Moldovei, in stil neogotic flamboyant, ce gazduieste Biblioteca Ghe. Asachi si patru muzee. Vestigiile Curtii Domnesti, aflate langa Pal. Culturii, dateaza din vremea lui Alexandru cel Bun (1431), iar Biserica “Sf. Nicolae Domnesc”, construita de Stefan cel Mare in stil moldovenesc, e cea mai veche din oras (1491). Casa Dosoftei a adapostit la sfarsitul sec XVII tiparnita cu care s-au tiparit primele carti din Moldova. Biserica “Trei Ierarhi”, ctitorita in 1642 de Vasile Lupu, este caracterizata prin bogatia si frumusetea decoratiei, zidurile sale fiind veritabile broderii in piatra, iar Catedrala Mitropolitana, construita intre 1840 - 1880 in stil baroc si neoclassic, contine fresce de Ghe. Tattarescu si Moastele Sf. Paraschiva, fiind sfintita in 1887 in prezenta Regelui Carol I. Teatrul National “Vasile Alecsandri”, una din cele mai elegante cladiri din tara, construita in 1896 in stil neoclassic - eclectic, are interiorul bogat decorat in stil baroc si rococo, cu tavanul pictat si luminat cu lampi de cristal de Venetia. Seara, suntem asteptati la cazare la un hotel din Iasi.

ZIUA 4  Palatul Cuza de la RUGINOASA - Castelul Sturza de la MICLAUSENI - BUCURESTI (cca. 470 km)

   Mic dejun. Ne deplasam spre Palatul Al. Ioan Cuza de la Ruginoasa. Construit in stil neogotic in 1804, a apartinut initial familiei Sturdza. In 1862, Cuza a cumparat la licitatie mosia Ruginoasa si a renovat integral palatul, transformandu-l in resedinta de vara. Aici a locuit sotia sa, Elena Cuza, care s-a ocupat de mobilarea si decorarea incaperilor, de gradina si de acareturi. Palatul a fost inaugurat cu prilejul sarbatorilor de Paste, in aprilie 1864. In timpul Primului Razboi Mondial, a servit ca spital militar, iar din 1936, a intrat in proprietatea Regiei CFR si a gazduit spitalul TBC. Degradarea palatului s-a accentuat in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, el fiind avariat grav de luptele purtate in apropiere. In 1982 a fost inaugurat oficial Muzeul Memorial “Al. I. Cuza” cu o sectie de istorie si una de etnografie. Cuza a murit in exil in 1873, la hotel Europa din Heidelberg, Germania, iar trupul domnitorului a fost adus si inmormantat la Ruginoasa, respectandu-se astfel ultima sa dorinta. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, pentru a evita o profanare a mormantului, osemintele sale au fost evacuate la Curtea de Arges. Dupa razboi, acestea au fost depuse la Biserica Manastirii Trei Ierarhi din Iasi, unde se afla si astazi.

   Urmeaza Castelul Sturdza de la Miclauseni, construit intre 1880 si 1904 in stil neogotic cu elemente baroc, avea scari centrale din marmura de Dalmatia, mobilier din lemn de trandafir sculptat, sobe din teracota, portelan sau faianta, parchet cu intarsii din esente de paltin, mahon, stejar si abanos, confectionat de mesteri austrieci, iar plafoanele si peretii interiori au fost pictati in ulei. Castelul adapostea o colectie valoroasa de carti, de costume medievale, de arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie, dar si piese arheologice, numismatice si epigrafice de mare valoare si o colectie de carti de 60.000 de exemplare. In Primul Razboi Mondial, castelul a adapostit un spital militar, unde marele compozitor George Enescu a concertat printre paturile cu raniti. In 1944, castelul a fost devastat de soldatii rusi care au folosit multe carti valoroase pe post de combustibil in sobe, vanzand alte volume unor magazine din Targu Frumos, unde erau folosite pentru impachetarea marfurilor. Pe langa carti, au disparut din castel si piese de mobilier si cea mai mare parte din colectiile familiei Sturdza. Castelul si parcul au fost transformat in manastire de maici, pe care insa comunistii au desfiintat-o. Castelul a fost depozit militar de explozibil, apoi a fost transformat in centru de plasament pentru copii cu handicap psihic sever si a fost distrus de un incendiu. Continuam traseul spre Bucuresti si ajungem la Academia Militara in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

Bine de știut

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei. Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 80 lei/persoana.
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA DOAR LA DUS

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

CAMPINA

Casa BUCUR - popas Km 92

07.30

PLOIESTI

Petrom - Metro

07.00

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

09.00

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Tarif/pers.

€/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

2.00

12 €/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

1.30

10 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

3.00

8 €/sens

GALATI

McDonald’s

1.00

10 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
 - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
 - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 - Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
 - Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. 
 - Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 - Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 - Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
 - Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara. 

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Circuit Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Romania

  • 1
  • 3
  • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 900 Lei/pers.

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 2
  • 3
  • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 1300 Lei/pers.

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 4
  • 3
  • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 22.05.2024

de la 1733 Lei/pers.

Calendar plecari circuite

Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Azi 10 03 2024 am fost intr o excursie de 1 zi minunată, multumesc atât șoferului cât și ghidului ptr faptul că ne au facut ziua frumoasă

Constantin Marinita, 10.03.2024 Citeste mai mult

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn