Sus

Kusadasi este o stațiune plină de viață, cu o multitudine de atracții turistice fascinante, atât pentru vizitatori, cât și pentru locuitorii ei. Fie că îți dorești plimbări romantice, zile relaxante de petrecut la plajă sau distracție până-n zorii zilei într-unul dintre cluburile locale, Kusadasi îți oferă mai mult decât te-ai aștepta de la o vacanță în Turcia, oricât ar fi ea de All Inclusive. Trebuie doar să știi cum să-ți petreci vacanța în frumoasa stațiune, cum să profiți la maximum de micile bucurii turcești locale, pe care mulți turiști le ignoră, și nu în ultimul rând, cum să te descoperi acele lucruri uimitoare, care îți pot oferi momente memorabile. Iată câteva dintre ele:

1. Petrece câteva momnte în port și urmărește navele de croazieră cum vin și pleacă

Îți recomandăm să savurezi un frappuccino în cafeneaua Starbucks, din centrul comercial al orașului Scala Nuova și să te bucuri de priveliștea minunată creată. Vei observa acest amestec unic între lux și simplitate, privit și trăit în deplină liniște, în cadrul stațiunii turcești.

2. Mănâncă turcește într-un restaurant cu tradiție

Sunt mulți gurmanzi care visează să încerce aromele specifice ale țării însă, într-o stațiune extrem de populară, este greu să mai întâlnești tradiție pură. Oprește-te într- unul dintre restaurantele turcești Bul Bul, Avlu sau Alo24, unde chiar ești servit cu mâncare locală, bună și la prețuri adecvate unui buget mediu. Nu trebuie să ratezi aceste delicii!

3. Petrece o zi pe una dintre plajele din Kusadasi

Ladies Beach, Long Beach, Silver Sands Beach (plaja cu nisip argintiu) sau Love Beach (Plaja Îndrăgostiților) pot reprezenta alegeri extraordinare pentru petrecerea unei zi relaxante în bătaia soarelui și în briza mării. Pe lângă o atmosfera aparte, fiecare dintre ele îți oferă diferite activități pentru o zi perfectă pe țărmurile turcești.

4. Comandă-ți un Efes și savurează-l pe terasa Dejazar Wine Bar

Dacă nu-ți place berea, optează pentru un pahar de vin și lasă-te cuprins de peisajul superb de pe terasa fabuloasă din cadrul acoperișului lui Dejazar. Este locul perfect pentru finalul unei zi memorabile, în care să privești un apus de vis spre portul Kusadasi.

5. Mergi pe insula Pigeon și vizitează-i muzeul

Insula Pigeon, cunoscută și sub denumirea de „Bird Island”, este simbolul orașului Kusadasi și nu trebuie ratată dacă ești într-o vacanță în minunata stațiune. Vizitează muzeul din interiorul vechiului castel bizantin sau, pur și simplu, ia un loc și bucură-te de vederea panoramică a orașului.

6. Optează pentru Jeep safari și explorează zonele învecinate din Kusadasi

Petrece-ți ziua prin munții din Parcul Național sau pe dealurile din spatele orașului Sirince într-o excursie de jeep safari. Va fi o zi distractivă, cu întreceri permanente între jeep-uri. Masa de prânz este, de obicei inclusă în astfel de excursii..

7. O zi plină de distracție la Adaland sau Aqua Fantasy

Adaland și Aqua Fantasy sunt cele două parcuri acvatice principale din Kusadasi în care poți avea momente autentice de distracție și divertisment. Dacă ești o persoană plină de adrenalină, încearcă toboganele Black Thunder și Kamikaze, ce te vor face să revii de fiecare dată cu mai multă dorință. Alătură-te dansului în ploaie sau relaxează-te și plutește în jurul celebrului Lazy River pe un inel de cauciuc și vei avea o zi de neuitat.

8. Vizitează orașul Selcuk

Selcuk este un oraș mic, ce se află la 20 de minute distanță de Kusadasi și este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Turcia, datorită apropierii sale de Efes. Există și alte locuri de interes în Selcuk, inclusiv Castelul, Bazilica Sf. Ioan și moscheea Isa Bey, însă, ajuns aici, trebuie să încerci celebrul (și foarte deliciosul) „çöp” (bucăți mici de miel și grăsime la grătar) în unul dintre numeroasele restaurante.

9. Sâmbătă dimineața mergi la Selcuk Market

Acest market este deschis de zori până-n seară și nu trebuie să îl ratezi la o vizită în Selcuk. Un Dolmus (microbus) pleacă din Kusadasi spre Selcuk în mod regulat și costă aproximativ 8 lire de persoană dus-întors. Selcuk Market este o piață de chilipiruri, cu multe tarabe și o atmosferă turcească cu negoț din plin. Este locul perfect să socializezi și să-ți antrenezi capacitatea de negociator. Nu te întrista însă dacă nu îți iese foarte bine, ci bucură-te socializare, de antrenament 😊, deoarece este recunoscut că turcii sunt experți când vine vorba de această practică.

10. Vizitează vechiul sat turcesc Sirince

Situat la 30 km de Kusadasi, acest sat pitoresc, cu cafenele mici și case cu priveliști magnifice asupra câmpurilor, livezilor, podgoriilor și plantațiilor de măslini, te va fascina și te face dornic să descoperi mai mult. Îți recomandăm să savurezi aici clătitele tradiționale turcești cunoscute ca „gozleme”, ce le vei găsi negreșit într-una dintre numeroasele cafenele locale. De asemenea, încearcă vinurile din fructe devenite faimoase în Europa pentru aroma lor specială. Nu vei regreta alegerea făcută!

11. Echitație pe plajă/în apă

Dacă iubești caii și adori echitația, atunci asta este activitatea perfectă pentru tine. În cadrul excursiei, fă o oprire la plaja rurală din Pamucak, unde poți înota cu caii și poți merge în galop de-a lungul plajei cu nisip, așa ca-n filme. Va fi o experiență de neuitat!

12. Excursie de o zi în Izmir

Izmir este al treilea cel mai mare oraș al Turciei, situat la 85 km de Kusadasi și este o destinație ce se mândrește cu promenade cu palmieri, baruri, restaurante, cafenele și magazine de tot felul. Feriboturile vechi sunt cea mai bună modalitate de a călători în jurul orașului. În lunile iunie / iulie, Izmir găzduiește Festivalul internațional de Artă, iar în august / septembrie se organizează un târg internațional în districtul Alsancak.

13. Vizitează Parcul Național pentru plajele curate și apele limpezi

Parcul Național frumos conservat, cunoscut în turcă ca Millipark, se află la 30 km sud de Kusadasi, spre Guzelcamli. Pentru drumeții montane sau relaxare pe plajă, parcul este o mică bucată de paradis. Este un loc minunat pentru snorkelling sau pentru câteva ore de picnic pe una din cele patru plaje principale.

14. Baie în Peștera lui Zeus

Peștera secretă și mistică a lui Zeus stă parcă ascunsă de copaci și flori, înainte de intrarea în Parcul Național. Aceasta este una dintre ultimele opriri ale unei excursii de jeep safari și este populară pentru apa minerală limpede și adâncă din interiorul peșterii, ce este benefică pentru organism. Așa că, de ce să nu profiți de câteva minute de înot? Apa este foarte rece în timpul verii, deci o poți considera perfectă pentru zilele toride.

15. Vizitează una dintre piețele din Kusadasi

În Kusadasi sunt organizate 3 piețe: lunea, miercurea și vinerea. Piața de miercuri, însă, este cea mai populară, cu standuri pline de condimente, suveniruri, genți, blugi și alte veșminte de acest fel, fiind recunoscută ca piața de îmbrăcăminte și textile. Aceasta este foarte aglomerată, agitată și, totodată, plină de suflu. Vei găsi aici cele mai recente produse originale și contrafăcute, cu etichete ale unor mari case de modă.

16. Shopping și iar shopping

Kusadasi este un paradis pentru cumpărători. Există numeroase magazine turistice care vând suveniruri, bijuterii, covoare și produse din piele, precum și piețe și centre comerciale. Găsești numeroase produse contrafăcute cu etichete Dolce & Gabbana, Louis Vuitton și Calvin Klein. Blugii, gențile de mână, ochelarii de soare, curelele și ceasurile sunt în topul cererilor. Fii atent înainte de a da banii. Analizează bine piața și negociază dacă vezi că produsele nu au etichete cu preț. Nu te grăbi să o iei pe prima doar pentru că pare ieftină.

17. Și o zi de relaxare totală: Băile termale Davutlar

Oferă-ți o zi relaxantă în una din stațiunile balneare Davutlars – Natur Med Hotel și Radon Thermal. Apele din Natur Med au un conținut mineral de 5 grame pe litru și o temperatură de 41ºC, iar cele din Radon Thermal au un conținut mineral de peste 6 grame pe litru și o temperatură de 42ºC. Având atât de multe minerale naturale – băile termice din Turcia sunt considerate minuni ale naturii, oferind proprietăți vindecătoare și efecte terapeutice. Meriți și tu o zi de relaxare aici. Ba chiar te sfătuim să-ți închei astfel vacanța în Kusadasi. Îți garantăm că vei tot reveni.