Sus

Piesaje spectaculoase și fotografii cu sute de like-uri pe rețelele de socializare? Cu toții ne dorim asta, însă puțini dintre noi reușesc să obțină poze cu adevărat spectaculoase în vacanță, cu toate că aplicațiile de pe smartphone sunt extrem de simple și intuitive. Lumina nu-i întotdeauna potrivită, focalizarea nu se face pe element, iar momentele spontane nu sunt atât de reușite pe cât ți-ai fi dorit. Ei bine, nu-i un capăt de țară. Ai nevoie doar de câteva trucuri pentru fotografii reușite, indiferent de locul în care te afli. Cu ajutorul câtorva trucuri pentru fotografii reușite, poți obține cu lejeritate un rezultat frumos. Cu ajutorul lor, te bucuri de fiecare amănunt din timpul vacanței tale, imortalizându-l. Astfel îți păstrezi acel sentiment de vacanță chiar și atunci te întorci acasă 😉 Vezi mai jos cele 10 trucuri pentru a face fotografii reușite chiar și cu vârfurile degetelor, câteva trucuri tehnice și o inspirație! De ce nu? Toate sunt venite de la profesioniști.

PS: per ansamblu, aceste sfaturi se aplică și utilizatorilor de camere foto 😉

Sfaturi și trucuri pentru fotografii reușite

01 | Respectă regula treimilor când vrei să faci fotografia. Nu subestima această regulă, chiar dacă, la prima vedere, îți pare complicată Ea  împarte cadrul în nouă părți egale, cu ajutorul a patru linii imaginare ( două orizontale și două verticale). Fii atent la punctele cheie ale peisajului pentru a crea compoziții echilibrate. Nu este o inginerie. Pur și simplu, trebuie să activezi această opțiune pe smartphone-ul tău.

02 | Asigură-ți timpul necesar pentru a imortaliza detaliile și momentele spontane. Toate imaginile spectaculoase sunt gândite în avans și nu sunt făcute „la click”, fix pe moment, așa cum par. Lasă timpul să treacă, fiind însă atent la modul de a face fotografia. Astfel surprinzi cele mai bune momente.

03 | Dacă ești în vacanță cu copiii, lasă-i să facă fotografii. Ei au o perspectivă diferită, care va da compozițiilor tale un nou unghi. În plus, vor fi tare mândri de noile lor realizări!

04 |. | Profită la maximum de „orele de aur”. De acele momente ale zilei când lumina este caldă și aurie. Mai exact, există o fereastră de două ore după răsărit și apus, când lumina are un efect uimitor asupra fotografiilor tale. Nu o irosi pe lucruri banale. Optează pentru detalii aparte din destinația în care te afli, o poză de grup sau, pur și simplu, pentru un zâmbet. Ține minte, fotografiile cu oameni, animale, plante, au cel mai mare impact. E în legea firii.

05 | Folosește funcția „atinge pentru a focaliza” de pe smartphone. ea îți va permite să păstrezi focalizarea (atenția sporită) pe un element ales, evidențiindu-l.

06 | Nu folosi blițul. Never, Ever 😉

07 | Folosește funcția HDR. Este o setare îți permite să faci mai multe fotografii extrem de repede, în mod automat. Un algoritm al funcției îți sugerează apoi o singură fotografie – cea care îmbină cel mai bine zonele de umbre și lumină.

08 | Cumpără-ți un trepied de tip „gorilla” (gorilla pod). Se adaptează la toate tipurile de teren și poate fi folosit pe orice suprafață. Așa te asiguri că pozele tale nu vor ieși mișcate. În fine, aceasta este o opțiune dacă îți dorești fotografii profesioniste, nu „just for fun” & Instagram 😊

09 | Concepte instantanee. În ultima perioadă, aceste concepte au prins cel mai bine pe rețelele de socializate. Și nu sunt greu de realizat. Trebuie doar să ai niscaiva ochi format pentru a ști ce detalii să alegi, pentru un impact cât mai mare. Axează-te pe jocul cu simetria, reflecții de apă, micile detalii (elemente de artă stradală, frunze și flori în copaci). Lista e lungă, dar mai bine te las pe tine să o concepi, așa cum o vezi tu. Personalizarea fotografiilor, ilustrarea a ceea ce ție ți se pare frumos, este cea mai importantă „tehnică”.

10 | Încearcă un obiectiv cu unghi larg pentru telefon. Oferă un unghi de cuprindere de două ori mai larg decât obiectivul camerei. Mai găsești câteva sfaturi suplimentare aici.

Și un truc bonus: nu fi prea rapid în a șterge fotografiile care îți par „proaste”. Odată retușate, ele ar putea avea potențial destul de mare.

Aplicații utile

Există zeci de aplicații pentru îmbunătățirea fotografiilor, fie înainte de a le face, fie după aceea. Pentru a-ți fi mai ușor, ți-am pregătit și o listă, o mică selecție de aplicații, pe care le poți descărca pe telefon:

VSCO – este o aplicație gratuită și, poate, cea mai bună aplicație de editat imaginile de pe telefonul mobil. Cel puțin la ora actuală. Este plină de filtre strălucitoare (unele dintre ele contra cost), care îți pot înviora un pic imaginile. Dacă faci poza direct din aplicație, primești și asistență privind compoziția ei – opțiunea de ajustare a balansului de alb și multe altele. VSCO are și o funcție de editare, cu instrumente pentru reglarea temperaturii, contrastului, saturației și expunerii, pe care o poți folosi la toate fotografiile.

ADOBE LIGHTROOM CC este o aplicație mai mult pentru începători și avansați deopotrivă, care se mândrește cu unele dintre puținele filtre „vintage” reușite de pe piață. AFTERLIGHT este aplicația perfectă de editare rapidă și directă a imaginilor. Designul simplu și intuitiv, iar aplicația este des folosită pentru poze mai clare ca niciodată. SNAPSEED este o aplicație completă de editare profesională, lansat de Google. Are 29 de instrumente și filtre, inclusiv: expunere, temperatură, saturație, luminozitate, structură. Aceste aplicații oferă o soluție completă de retușare, direct de pe telefon. Este atât de practic – poți obține același efect „spontan” fără a fi lipit pe calculator. Un bonus mic? Poți schimba chiar și perspectiva și să elimini fire de păr zburdalnice sau urme de praf din pozele tale.

POSTGRAM & INSTAGRAM – îți dorești fotografii reușite pentru că vrei să le distribui, nu? Postagram poți trimite la secundă cărți poștale personalizate (aplicația este pe Google Play). Poți transforma instant fotografiile în cărți poștale și le poți trimite direct celor dragi! O variantă mai modernă a cărților poștale tradiționale. Și dacă vrei să-ți împărtășești toate momentele preferate din vacanțe, de ce să nu te folosești de Instagram? Postează cele mai uimitoare fotografii și împărtășiți-le cu noi folosind hashtag #HH sau #HelloHolidays 😊 Acum știi cele mai bune trucuri pentru fotografii reușite.