Sus

Pentru a te relaxa si a vizita cele mai frumoase obiective turistice, nu ai nevoie de mult timp. Din cand in cand, rezerva-ti un weekend pentru a descoperi cele mai frumoase locuri din tara si din tarile vecine. Astazi, vrem sa iti prezentam cateva dintre cele mai frumoase atractii turistice din Bulgaria, pe care le poti vizita intr-un weekend. Si daca te vei indragosti de aceasta tara superba, poti alege sa mergi si in sejururi Bulgaria 2022, la malul marii. 

1.Monumentul Buzludzha 

Probabil ai vazut imagini cu acest monument, insa nu stiai exact ce este. A aparut si in cateva videoclipuri muzicale (cel mai cunoscut fiind al Ritei Ora) si trebuie sa recunoastem ca are un aspect interesant, de OZN. Aici a fost Casa monument a Partidului Comunist Bulgar, iar numele Buzludzha vine de la varful montan pe care este asezat. Locul nu a fost ales intamplator, deoarece in 1868, aici s-a desfasurat o batalie turco-bulgara, iar in 1891, un grup de socialisti au planificat viitorul Bulgariei. Este bine de stiut ca nu se incurajeaza intrarea in monument, insa poti sa il admiri de la exterior si in plus, te poti bucura de privelistea incredibila oferita de munti. 

2.Teatrul Antic din Plovdiv

Plovdiv este unul dintre cele mai vechi orase din lume si are o frumusete aparte. Este situat langa Raul Maritsa, intre muntii Balcani si Rhodope si pastreaza o adevarata bijuterie istorica si arhitecturala. Este vorba despre Teatrul din Plovdiv, unul dintre cele mai bine pastrate din Europa. In Antichitate, gazduia in principal lupte de gladiatori, dar si diverse jocuri ale epocii, la care asistau sute de persoane. Teatrul are o forma semicirculara si utilizat si in prezent, gazduind concerte si spectacole.

3.Palatul Evksinograd 

Acest palat este considerat una dintre cele mai romantice atractii turistice din Bulgaria. Fosta resedinta de vara a regilor Bulgariei, a fost construit in secolul 19 si de atunci era considerat casa de vacanta ideal pentru regalitate. Este situat la doar 8 km de Varna, asa ca daca iti petreci vacanta de vara pe litoralul bulgaresc, merita sa il vizitezi. Palatul are o gradina impresionanta, interioare luxoase, mobilier realizat cu precizie si atentie la detalii si numeroase picturi rare. Este cu siguranta un obiectiv turistic pe care merita sa il vizitezi! 

4.Stancile Belogradchik

Daca adori peisajele montane, cu siguranta iti va placea sa vizitezi si acest obiectiv turistic nemaintalnit. Stancile se afla in orasul cu acelasi nume, situati la doar 50 km de Dunare. Fiecare stanca are o forma anume si este legata de o legenda. Daca te vei uita atent, vei observa ca seamana cu siluete familiare, motiv pentru care au diverse denumiri, printre care: Ursul, Scoala, Vrajitoarea, Adam si Eva si multe altele. 

5.Pestera DEVETASHKA 

Unele dintre cele mai frumoase obiective turistice naturale de pe teritoriul Bulgariei. Pestera se afla la doar 7 km de Letnitsa si in interiorul sau au fost descoperite urme de locuire din vremea Paleoliticului. De asemenea, un artefact extrem de intersant este ,,Zvastica in oglinda”, ce se presupune a fi veche de mai bine 8000 de ani si care seamana cu alte artefacte descoperite in China, din aceeasi perioada. Intrarea in pestera este cu adevarat spectaculoasa! 

Speram ca ti-au placut aceste recomandari de atractii turistice si ca vei vizita Bulgaria!