Sus

Ti-au facut deja planurile pentru vara aceasta? Daca nu stii unde sa iti petreci vacanta si esti in cautarea unui loc in care relaxarea, ospitalitatea si peisajele exceptionale sa te impresioneze, atunci alege Statiune Obzor, din Bulgaria. Hello Holidays ti-a pregatit cele mai atractive oferte turistice pentru aceasta statiune. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe site-ul nostru, la categoria sejururi Bulgaria 2022 si sa rezervi vacanta preferata! 

Statiunea Obzor este una dintre cele mai frumoase din Bulgaria, locul in care oricine poate petrece un sejur de neuitat. Este statiunea perfecta chiar si pentru turistii care doresc un sejur cu buget redus, dar in conditii foarte bune. Este amplasata la doar 65 km de Varna, la poalele muntilor Stara Planina. Din Obzor poti ajunge usor in alte statiuni, pentru a vizita toate obiectivele turistice dorite. 

Una dintre atractiile principale ale statiunii este plaja lunga de 7 km. Desi este mai ingusta ca in alte statiuni de pe litoralul bulgaresc, vei observa ca poti beneficia de tot confortul. De asemenea, tot printre atractiile principale ale statiunii se numara si mancarurile traditionale locale, in special preparatele pescaresti pe care trebuie sa le incerci neaparat. 

Ce poti vizita in Obzor? 

Pe langa relaxarea la plaja si in apa, Obzor iti ofera si alte posibilitati de petrecere a vacantei. Astfel, poti vizita cateva obiective turistice impresionante, pe care ti le vom prezenta in continuare. 

In primul rand, trebuie sa vizitezi Capul Sf. Nikola, unde muntii Balcani se intalnesc cu marea, formand un peisaj ce iti taie respiratia. In imediata apropiere se afla si promontoriul muntelui Stara Planina, locul unde se termina Muntii Balcani. 

La doar cateva minute de mers cu masina, poti descoperi satul si Cetatea Emona. Statul este unic si se pare ca aici s-ar fi nascut regele trac Rez, unul dintre soldatii ce a luptat in razboiul Troian, conform poemului Iliada. Cetatea Emona merita toata atentia ta, fiind una dintre cele mai frumoase de pe litoralul bulgaresc. Tot in aceasta zona poti vizita si Farul Emona, construit in 1880. 

Un alt loc magic, care te va impresiona, este si localitatea Irakli, situata la 6 km de Emona. Este locul unde vei gasi specii rare de plante si pasari si de asemenea o plaja salbatica. Vei descoperi locul ideal pentru relaxare. 

Daca iti place sa degusti vinuri deosebite, trebuie sa mergi in satul Byala, in nordul Obzorului, unde se produce vinul Dimyat. 

Acestea au fost doar cateva dintre atractiile pe care le poti vizita in apropierea Obzorului si chiar si in aceasta statiune deosebita de pe litoralul bulgaresc. Asa cum iti spuneam, preturile sunt excelente si merita sa planfici un sejur aici. Te invitam pe site-ul nostru pe a-ti alege pachetul turistic preferat si trebuie sa mentionam ca poti alege un sejur cu avionul sau cu autocarul. Astfel, nu trebuie sa iti faci griji pentru nimic: doar iti faci bagajele si pornesti in vacanta mult asteptata. Ce spui: vara aceasta alegi Obzor pentru o vacanta de neuitat?