Sus

Litoralul Bulgaresc este unul dintre cele mai apreciate din Europa de Est, avand numeroase statiuni unde ospitalitatea este la ea acasa. Nisip fin, apa cristalina si peisaje de vis: ce ti-ai putea dori mai mult? In cele ce urmeaza, iti prezentam cele mai frumoase 7 destinatii de pe litoralul bulgaresc, ideale pentru sejururi Bulgaria 2022 de neuitat, in sezonul estival sau in extra-sezon! 

1.Nessebar 

Nessebar este considerata o statiune-bijuterie si este compusa din orasul vechi si orasul nou. Orasul vechi este unul dintre primele orase din Europa si este inclus in Patrimoniul UNESCO. In aceasta parte a statiunii, vei descoperi case vechi, strazi inguste si te vei simti ca intr-un muzeu in aer liber. Orasul nou este cel unde te vei distra si relaxa, alegand un sejur intr-un resort de lux, la preturi excelente. Plajele sunt exceptionale, cu un nisip foarte fin si sunt bine organizate, existand atat plaje pentru hoteluri, dar si plaje libere. 

2. Balchik

Statiunea Balchik (Balcic) este una dintre cele mai elegante de pe litoralul bulgaresc. Este cunoscuta datorita Castelului din Balcic, resedinta de vara a Reginei Maria, unde se afla si o gradina unica in Europa Centrala si de Est. Este un orasel incarcat de istorie, pe care trebuie sa il vizitezi macar o data. 

3. Nisipurile de Aur

Cine nu a auzit de Nisipurile de Aur? Cea mai cunoscuta statiune de pe litoralul bulgaresc este ideala pentru toti turistii, indiferent de varsta. Aici vei intalni grupuri de tineri, cupluri, familii care au copii, oameni trecuti de prima tinerete care vor sa se relaxeze la mare. Este practic statiunea pe care o poti alege cand nu vrei sa dai gres, fiind considerata ,,Perla litoralului Bulgaresc”. 

4. Sunny Beach

Este cea mai mare si una dintre cele mai moderne si cautate destinatii din Bulgaria, amplasata in imediata apropiere a Nessebar-ului. Plaja din Sunny Beach este cu siguranta una dintre cele mai frumoase de pe litoralul Marii Negre, fiind decorata cu ,,Blue Flag” in 1996. Aici gasesti resorturi cu regim all inclusive si ultra all inclusive si te poti bucura de o vacanta pe placul tau. 

5. Albena

Este una dintre cele mai frumoase statiuni din Europa de Est si are un stil arhitectural unic. Se caracterizeaza prin amplasarea hotelurilor direct pe plaja si a fost construita strict ca statiune turistica. Imbina perfect habitatul natural si peisajele deosebite cu arhitectura unitatilor de cazare. 

6. Obzor

Locul perfect pentru o vacanta linistita. Obzor este statiunea unde Muntii Balcani se intalnesc cu Marea Neagra. Un lucru interesant de mentionat este faptul ca grecii l-au denumit Heliopolis (Orasul Soarelui). Are una dintre cele mai late plaje din Bulgaria, un nisip foarte fin si o apa calitativa. Este apreciata in special de catre familii cu copii si de catre cei care isi doresc o vacanta in tihna. 

7. St. Constantin si Elena 

Incheiem lista de recomandari cu o statiune veche, ideala pentru o vacanta linistita. St. Constantin si Elena este apreciata si pentru turismul balnear, aici regasindu-se numeroase izvoare termale si centre SPA de renume. Astfel, poti imbina relaxarea de la plaja cu tratamente balneare. 

Daca ti-au placut aceste destinatii, poti achizitiona oricand un pachet turistic pentru sezon sau extra-sezonul estival 2022, de la Hello Holidays!