Sus

Vacanța în Israel este o experiență aparte. Ți-o spun toți cei care pășesc pe tărâm israelian. Chiar dacă te informezi înainte de sejur (sau circuit, în funcție pentru ce optezi), vei descoperi ceva la care nu te așteptai, ca-n fiecare vacanță de altfel. Mulți pleacă spre Israel îngrijorați că este o țară foarte religioasă și au semne de îndoială privind siguranța, iar acest lucru este normal. Dar, din moment ce ai ajuns acolo, grijile se risipesc. Când mergi într-o vacanță organizată, ești în siguranță. Israel este o țară foarte frumoasă și diversă, iar Ierusalimul este plin de lăcașuri religioase, care mai de care mai frumoase. Dar nu se rezumă la ele. Exceptându-le, gândind că vrei să explorezi mai mult decât religie, am făcut o listă cu locurile de care noi ne-am îndrăgostit în ultima vacanță în Israel. Ne-ar fi plăcut să ți le prezentăm pe toate în detaliu, dar ne-ar lua pagini întregi. Începem cu primele cinci.

1. Tel Aviv

Sincer, dacă am reveni în Israel ar fi în mare parte pentru Tel Aviv. Este un oraș uimitor, modern, deschis spre nou dar cu respect pentru trecut. Orașul Vechi este absolut fermecător și am putea rătăci pe străzile înguste zile întregi! Și să nu vorbim de plaja care se întinde pe kilometri de-a lungul întregii margini vestice a orașului. Da, este o plajă mediteraneană lungă și uimitoare!

2. Masada

Drumul spre Masada este dificil chiar și pentru cea mai matinală persoană pe care o cunoaștem. Trezirea la 03:00 dimineața, urmată de o drumeție pentru a ajunge în vârful Cetății Masada nu este tocmai planul ideal pentru o zi de vacanță. Dar întregul efort merită! Vezi răsăritul soarelui peste Marea Moartă pe partea Iordaniei, acesta fiind momentul din zi când razele soarelui „aprind” cele mai frumoase culori deasupra deșertului. Un tablou aparte, de care te îndrăgostești iremediabil.

3. Akko

Aceasta destinatie ne-a fost recomandată de unul dintre ghizii noștri! Odată ce ajungi aici, simți că ești în Essaouira, Maroc, mai degrabă decât în ​​Israel. Cu un port colorat, alei înguste, o moschee frumoasă pe care o poți vizita și mâncăruri delicioase, Akko a fost cu siguranță punctul culminant al călătoriei noastre. Și dacă tot ești pe aproape, bucură-te și de atmosfera din Haifa, orașul din apropiere de care este imposibil să nu fi auzit.

4. Un Gedi

O oază în mijlocul deșertului iudaic, Ein Gedi a fost unul dintre locurile pe care le așteptam cu nerăbdare. Prima impresie: ușoară dezamăgire. Ești întâmpinat de stânci kilometri întregi. Dintr-o dată, însă, chiar lângă Marea Moartă, zărești verdeață și o cascadă frumoasă. Dacă ajungi la Marea Moartă, vizitează și Ein Gedi deoarece merită din plin.

5. Marea Moartă

Nu în ultimul rând, cum să uiți senzația incredibilă de a pluti în Marea Moartă? Cum să nu iubești asta? Cu toții am citit despre proprietățile apei și despre faptul că plutești în Marea Moartă, dar până nu ajungi acolo, să plutești literalmente, n-ai cum să realizezi spectaculozitatea acestui loc. Este o experiență uimitoare, chiar dacă sarea o să își spună cuvântul odată ieșită din apă și o să te îndrepți direct spre dușuri. Abia așteptăm o nouă experiență în Iordania 😉Pregătește-te să mergi cu noi. Circuite găsești aici.