Sus

Nu ai apucat sa planifici o excursie de Revelion? Nu e problema, deoarece te poti bucura de atmosfera festiva in ianuarie. Cum? Iti punem la dispozitie o oferta de nerefuzat pentru Revelion 2024: Revelionul Intarziatilor, un circuit turistic diferit, pe care sigur il vei alege cu entuziasm. 

Prima oprire este la Manastirea Cozia, pentru a o vizita si pentru a te bucura de una dintre cele mai frumoase astfel de monuemente din tara. Manastirea se afla in judetul Valcea si are o istorie bogata. A fost ctitorita in anul 1388 de catre Mircea cel Batran, astfel ca reprezinta unul dintre cele mai vechi si semnificative monumente de acest fel din tara noastra. Este o constructie impunatoare, cu fresce remarcabile si arhitectura deosebita. De mentionat faptul ca adaposteste mormantul domnitorului Mircea. Manastirea Cozia este o destinatie ecumenica si culturala de referinta, atragand vizitatori atat pentru partea spirituala, cat si pentru si peisajele pitoresti din jur.

Apoi, urmatoarea destinatie  este chiar orasul Sibiu. Acesta fascineaza turistii prin combinatia unica de istorie si modernitate. Stiai ca Sibiul gazduieste Festivalul International de Teatru si numeroase evenimente culturale? In 2007, Sibiu a fost Capitala Culturala a Europei. Piata Mare si Piata Mica impresioneaza cu arhitectura baroca, iar Turnul Sfatului ofera panorame de neuitat. Muzeul Brukenthal, Casa Haller, Casa Lutsch completeaza experienta culturala. Sibiul devine astfel o destinatie de top pentru cei pasionati de istorie, arta si atmosfera boema.

In a doua zi din acest circuit, poti opta pentru a merge intr-o excursie optionala sau poti petrece timpul asa cum vrei. Daca alegi excursia, destinatiile vor fi Muzeul Astra si Alba Iulia. 

Muzeul ASTRA se afla la doar 4 km de Sibiu si iti ofera o incursiune in cultura si traditiile populare ale Romaniei. Este un muzeu in aer liber, unde vei vizita o colectie impresionanta de case de pe intreg teritoriul tarii, artefacte etnografice, expozitii interactive si evenimente culturale, astfel ca muzeul ofera o perspectiva autentica asupra vietii traditionale. Este un loc emblematic, reflectand bogatia patrimoniului cultural al tarii.

Urmatoarea destinatie din excursia optionala este Alba Iulia, oras istoric din inima Transilvaniei. Cea mai impresionanta atractie turistica este chiar Cetatea Alba Carolina, ce are o atmosfera medievala. Catedrala Reintregirii si Muzeul National al Unirii reprezinta alte puncte de atractie remarcabile. Strazile pavate si restaurantele traditionale completeaza experienta turistica, transformand Alba Iulia intr-o destinatie plina de farmec si istorie. Seara vei participa la petrecerea de Revelion intarziat. 

In a treia zi, poti alege o excursie optionala spre Balea Lac si Balea Cascada. Vei merge cu autocarul pana la Balea Cascada, iar de acolo vei putea lua telecabina pentru a urca spre Balea Lac, avand in vedere ca pe timp de iarna, Transfagarasanul este inchis pe acea portiune. Vei putea vizita si Hotelul de Gheata. 

In ultima zi, vei porni spre Bucuresti, iar pe drumul de intoarcere vei vizita comuna Cristian, mai exact Biserica Evanghelica, unde vei putea vedea si Turnul Slaninii. Apoi, vei ajunge la Curtea de Arges, unde vei vizita celebra Manastire Curtea de Arges, cunoscuta pentru legendara poveste a Mesterului Manole. Mai mult, aici se afla si Catedrala Episcopala care adaposteste mormantul regal. Vei ajunge spre Bucuresti seara, dupa ora 22, in functie de conditiile de trafic. 

Speram sa alegi acest circuit pentru a petrece un Revelion, chiar daca intarziat, de neuitat.