Sus

Amplasarea Romaniei este una excelenta: are un litoral de exceptie, Delta Dunarii, munti, podisuri, campii, vulcani stinsi, numeroase rauri, lacuri glaciare, mine de sare si ape termale si minerale ce permit organizarea turismului balnear. 

Inca din Antichitate, de la descoperirea apelor minerale din tara noastra, numerosi oameni au beneficiat de tratamentele balneare pentru diverse afectiuni. Apele termale sunt utilizate atat pentru tratamente externe, dar si interne. Stiai ca peste o treime din resursele balneare ale Europei se afla in tara noastra? Chiar si turistii straini sunt atrasi de centrele de tratament din Romania. In continuare, iti vom prezenta cateva informatii interesante despre turismul balnear din tara noastra, dar si cateva dintre cele mai populare statiuni si centre de tratament, unde poti ajunge si tu apeland la o agentie de turism, asa cum este si Hello Holidays. 

Despre potentialul balnear din Romania 

Asa cum am mentionat deja, in Romania se gaseste peste o treime din resursele balneare din Europa, mai exact peste 1300 de surse de apa minerala, atat pentru baut, dar si pentru tratamente. Prima statiune balneara din Romania dateaza din anul 102 d.Hr. si a fost infiintata de catre Imparatul Traian, pe locul unde se afla astazi Baile Herculane. In trecut, acestea se numeau Terme Herculi. 

Nu doar apele minerale si izvoarele termale sunt reprezentative pentru Romania, ci si alti factori naturali terapeutici, asa cum sunt namolurile terapeutice, mofetele unice in Europa, ce se regasesc doar in tara noastra, factorii terapeutici de pe litoral (aerosoli naturali), salinele, lacurile sarate si asa mai departe. Toti acesti factori terapeutici pot trata numeroase afectiuni dermatologice, respiratorii, cardiovasculare, ginecologice, neurologice, digestive etc. 

Cele mai cunoscute statiuni balneare din Romania 

Pe teritoriul Romaniei sunt amenajate peste 30 de statiuni balneare, fiecare fiind unica din punct de vedere al factorilor de cura si afectiunilor ce pot fi tratate. In continuare iti vom prezenta care sunt cele mai cunoscute dintre aceste statiuni. 

In primul rand, iti prezentam Baile Herculane, deoarece aici a fost prima statiuni balneara din Romania si cu siguranta cea mai cunoscuta. Este amplasata intr-un cadru de poveste, iar ca factori de cura se regasesc ape minerale termale bicarbonate, clorurosodice, usor sulfurate si calde (unele ape intre 38-53 grade Celsius, pe cand altele au intre 46-56 grade Celsius). Apele termale de aici sunt indicate pentru afectiuni reumatice, afectiuni neurologice, afectiuni digestive, dermatologice, endocrine, ginecologice si de nutritie. 

O alta statiune balneara extrem de cunoscuta este si Baile Felix, cunoscuta si ea inca de pe vremea Imperiului Roman. Se spune ca in anul 1095, izvoarele termale de aici au fost descoperite de regele Ladislau. La Baile Felix se pot trata afectiuni ale sistemului nervos, voli ale sistemului circulator, gastrita si alte afectiuni ale stomacului, diabetul zaharat, guta si altele.

Trebuie sa mentionam si Baile Olanesti, o alta statiune cu traditie din tara noastra, a carei prime atestari documentare dateaza din anul 1527. Este o statiune cunoscuta pentru tratamentele de desensibilizare la persoanele cu afectiuni alergice. In afara de tratarea acestor afectiuni, aici isi mai pot gasi leacul afectiunile renale si ale cailor urinare, afectiuni digestive, afectiuni dermatologice, intoxicatiile cu metale grele, afectiuni cardiovasculare si altele. 

Speram ca ti-am starnit interesul pentru statiunile balneare din Romania si nu uita ca poti apela oricand la Hello Holidays pentru cele mai bune pachete turistice!