Sus

Cine iubesrte sa mearga la munte in timpul verii? Desi multe persoane aleg marea pentru perioada estivala, nu putini sunt si turistii care opteaza pentru racoarea muntelui si pentru peisajele impresionante din tara noastra. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva dintre destinatiile montane pe care ti le recomandam anul acesta. Pentru fiecare, vei gasi pe site-ul agentie de turism Hello Holidays numeroase oferte turistice. Speram sa iti placa si sa te convingem sa petreci o vacanta de neuitat la munte, vara aceasta! 

Brasov 

Brasovul se afla in centrul tarii, astfel ca este o destinatie ideala pentru oricine, fiind usor de ajuns din orice parte a Romaniei. In plus, este un oras cu o istorie impresionanta, care te va uimi ori de cate ori il vei vizita. Orasul se afla in topul preferintelor romanilor si oricine a fost macar o data, spune ca s-ar intoarce aici ori de cate ori s-ar ivi ocazia. Brasovul este un oras cochet si istoric si un bun punct de plecare spre numeroase obiective turistice. Astfel, te poti caza in Brasov si poti merge in diverse excursii pe timpul zilei, atat in judetul Brasov, dar si in judetele invecinate. 

Vatra Dornei 

Superbul oras, numit ,,Perla Bucovinei” te va cuceri inca din primele minute. Indiferent de anotimpul in care vizitezi Vatra Dornei, te vei convinge de frumusetea locului. La fel ca si Brasovul, acest oras reprezinta locul ideal de plecare in diverse excursii in imprejurimi. De asemenea, Vatra Dornei este cunoscuta si pentru factorii naturali de cura: izvoare cu apa minerala carbogazoasa, izvoare termale, bicarbonate si asa mai departe, mofete si namol de turba. 

Sinaia

Din aceasta lipsa nu putea lipsi cochetul oras Sinaia. Statiunea Regala, denumita ,,Perla Carpatilor” atrage anual mii de turisti care vor sa descopere farmecul pentru care este renumita Sinaia. Vara, ai numeroase posibilitati de petrecere a timpului. Poti urca pana la cota 1400 sau pana la cota 2000, cu telecabina sau telegondola, ori daca ai masina personala poti parcurge Transbucegi si te poti bucura de peisaje incredibile. In statiune exista numeroase Muzee prin care poti descoperi informatii interesante. Neaparat iti recomandam sa vizitezi Castelele Peles si Pelisor si Cazinoul. 

Maramures 

Superbul Maramures incanta turistii indiferent de anotimp. Vara este un adevarat paradis verde si vei putea vizita numeroase atractii turistice deosebite, cum ar fi Cascada Cailor. Iti recomandam sa nu ratezi plimbarea cu Mocanita, iar daca esti pasionat de trasee montane, vei putea descoperi unele dintre cele mai frumoase peisaje din tara. 

Durau 

Ultima recomandare din aceasta lista este statiunea Durau, din judetul Neamt. Este situata la poalele Masivului Ceahlau, ceea ce inseamna ca te vei bucura de aer curat, liniste si peisaje exceptionale. Neaparat trebuie sa vizitezi Cascada Duruitoarea daca ajungi aici. 

Acestea au fost doar cateva dintre destinatiile montane pe care ti le recomandam pentru vara lui 2022. Pe site-ul nostru vei descoperi oferte pentru fiecare dintre acestea si nu numai!