Sus

De la petreceri si proiectii de filme stradale, la bijuteriile lasate mostenire de Gaudi si Picasso, Barcelona este foarte generoasa cu musafirii sai. Am ales cateva dintre cele mai importante obiective care te vor ajuta sa te bucuri de frumusetea Barcelonei fara sa platesti.

La Rambla

Un loc prin excelenta turistic, o plimbare pe strada pietonala La Rambla ramane o experienta cu adevarat autohtona. Marginita de cladiri istorice, regale, colorata de vitrinele magazinelor cu cele mai gustoase dulciuri si sucuri de fructe, La Rambla este o bucurie pentru cei mici si cei mari, in acelasi timp.

Relaxare pe plaja

Barcelona are cateva plaje deosebit de frumoase. Dupa cateva zile in care ai cutreierat prin oras, o mica pauza in care iti incarci bateriile la Barceloneta – una dintre cele mai populare plaje ale orasului, este binevenita. Sigur ca popularitatea vine la pachet si cu aglomeratia, dar nisipul fin si auriu, promenada pitoreasca te vor face sa uiti de toate.

Barri Gotic

Cutreiera stradutele seculare din Cartierul Gotic, admira cladirile impozante si lasa-te sedus de magazinele elegante si cafenelele imbietoare. Atmosfera medievala te va face sa simti ca ai calatorit in timp.

Fantana de la Montjuic

Construita in 1929 pentru expoitia mondiala gazduita in Barcelona, Fantana care imbina soectacole de apa, sunet si lumini, atrage mii de vizitatori. Chiar daca nu mai este la fel de spectaculoasa ca in urma cu aproape 100 de ani, turistii se intorc fascinati de jocul apei care danseaza pe ritmuri celebre.

Ruta modernismului

Cei indragostiti de plimbarile urbane vor fi entuziasmati de o plimbare pe „Ruta modernismului”, itinerariu care reuneste opere ale lui Gaudi, Domenech i Montaner si ale altor arhitecti care i-au adus Barcelonei titlul de capitala mondiala a modernismului. Daca alegeti acest itinerariu veti admira case impresionante, asemanatoare palatelor legendare, un spital urias, dar si constructii mai mici, insa fiecare fermecatoare in felul sau.

Ne-a scapat ceva? Spune-ne ce iti place tie sa faci in Barcelona!

]]>