Sus

Ce inseamna Parisul pentru tine? Capitala modei? Sau Capitala artei? Ori poate Orasul Iubirii? Orice ar insemna, un lucru este cert: ca Orasul Luminilor este una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. Dar si una destul de scumpa. De aceea, iti spunem in continuare ce poti face in Paris fara sa platesti, bucurandu-te, in acelasi timp, de spiritul orasului.

O plimbare prin celebra Jardin du Luxembourg

Al doilea cel mai mare parc din Paris, Jardin du Luxembourg iti va umple cu usurinta o zi intreaga. Arhitectura deosebita a gradinii construite in secolul al XVII-lea te incanta prin sutele de statui, monumente si fantani, inclusiv cu primul „exemplar” al Statuii Libertatii construit de Frederic Bartholdi.

Vizita la Catedrala Notre Dame de Paris

Una dintre atractiile de top ale orasului, Notre Dame domina capitala cu figurinele si vitraliile magnifice. Atat in piateta de langa capitala, cat si pe podurile din jurul sau, te incanta formatiile cu muzica live si statuile umane, care atrag o multime considerabla de curiosi.

Exploreaza Cimitirul Pere Lachaise

Este cel mai vizitat cimitir din lume, datorita celebritatilor care se odihnesc aici. Oscar Wilde si Jim Morrison sunt doar doua dintre numele care atrag mii de vizitatori in fiecare an.

Admira sculpturile de la Atelierul lui Brancusi

Daca o vizita la Centrul Pompidou costa 10 €, atelierul lui Constantin Brancusi, aflat in aceeasi piateta, poate fi vizitat gratuit. Vei afla cum arata mediul in care a creat Brancusi si cum a redefinit sculptura moderna.

Champs Elysees – o plimbare obligatorie

Campiile Elizee, pe cat de celebre, pe atat de invaluite intr-o aura de fascinatie, sunt un loc in care trebuie sa iti petreci timpul. Daca te hotarasti sa il explorezi pe timp de zi, trebuie sa cutreieri magazinele cochete si cafenelele aglomerate. Bulevardul este la fel de impresionant si noaptea, cand este luminat de o pletora de lumini.  La capatul Champs Elysees vei ajunge la Arcul de Triumf, un alt simbol al Parisului.

]]>