Sus

De ce să îl vizitezi? Pentru că atunci când Hollywood ajunge pe Lacul Como și se îndrăgostește de priveliști sunt create pelicule minunate. De-a lungul anilor, Lacul Como a trezit inspirația a zeci de artiști, pictori, scriitori și regizori, iar rezultatele muncii lor sunt acum opere de artă recunoscute de o lume întreagă. Alessandro Manzoni a început să vorbească despre frumusețile teritoriului, Segantini l-a imortalizat în picturile sale, apoi regizorii, iubind priveliștile lacului, au început să producă filme în acest ținut de poveste. Iar succesul le-a fost garantat, Hollywood transformând Lacul Como într-una dintre cele mai importante atracții turistice din Lombardia. Mii de turiști vin în fiecare an pe Lacul Como pentru a descoperi peisajele din filmele lor preferate, sperând totodată să întâlnească actori celebri, care și-au construit case de vacanță, aici. Iată mai jos câteva filme, regizori și distribuții care au găsit în Lacul Como o a doua casă.

The Other Man

  • Regia: Richard Eyre
  • Distribuție: Antonio Banderas, Liam Neeson, Laura Linney
  • Anul: 2008

O poveste banală despre infidelitatea în cuplu, pe care regizorul a reușit să o pună în valoare prin detalii abstracte. Povestea este trăită de soțul Lisei, care descoperă, după moartea acesteia, că a fost înșelat. Un folder din calculatorul soției îi oferă indicii privind infidelitatea acestea, printre care și locul în care cei doi își plănuiau escapadele amoroase: Lacul Como. Ajunge aici pentru al întâlni pe celălalt bărbat, iar peisajele lacului sunt incluse în film ca pauze de romantism, amintiri a celor doi îndrăgostiți aflați în căutarea libertății.

007 Casinò Royale

Regia: Martin Campbell

Distribuție: Daniel Craig, Eva Green, Judi Dench

Anul: 2006

Este imposibil să nu îl fi văzut, sau măcar să fi auzit de el. Cel mai cunoscut spion al cinematografiei se îndrăgostește de Lacul Como: Bond îl vânează pe teroristul LeChiffre, cu ajutorul fetei acestuia, Eva Green. După o luptă crâncenă, James Bond este dus pentru recuperare într-o clinică exclusivistă: Villa Balbianello din Lenno. Lacul Como este în prim plan nu doar în altercațiile lui James Bond, ci și în marele final, când Daniel Craig rostește celebra frază: „Sunt Bond, James Bond”.

Ocean’s Twelve

  • Regia: Steven Soderbergh
  • Distribuție: George Clooney, Julia Roberts, Brad Pitt, Matt Damon, Catherine Zeta-Jones, Vincent Cassel, Andy Garcia, Don Cheadle, Bruce Willis, Vincent Cassel, Adriano Giannini, Casey Affleck
  • Anul: 2004

Al doilea episod al cunoscutei trilogii despre aventura hoților, în frunte cu Danny Ocean, grupul se oprește pe Lacul Como, la Villa Erba – casa renumitului tâlhar interpretat de Vincent Cassel. Regizorii au profitat la maximum de peisajele aparte ale locului, ele fiind redate în scenele de pe Via Regina spre Villa Oleandra și în scena cu barca cu motor dintre Cernobbio și Torno.

Star Wars: Episodul II – Atacul clonelor

  • Regia: George Lucas
  • Distribuție: Natalie Portman, Ewan McGragor, Hayden Christensen, Christopher Lee, Samuel L. Jackson
  • Anul: 2002

Vorbim de al doilea episod din seria a doua, produsă și regizată de George Lucas, unde senatorul Padmé Amidala și tânărul Anakin Skywalker sunt ascunși pe Naboo și se căsătoresc acolo. Declarația de dragoste și protecție eternă a lui jedi pentru Padmé este redată pe fundalul spectaculos al lacului, de pe terasa Villa Balbianello. Pentru iubitorii Star Wars, decupajul pentru picnicul din Varykino (denumit Lenno în film) este făcut în localitatea Piana di Nogaro, punct panoramic deasupra lacului dintre Tremezzo și Griante. Pentru aceste scene, multe cupluri își doresc acest loc pentru organizarea nunții.