Sus

Palatul Versailles este cel mai impresionant din lume, din punct de vedere al arhitecturii. Este considerat un ,,ansamblu-bijuterie”, ce atrage anual sute de mii de turisti. Se afla la 25 de kilometri de centrul Parisului si a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1978. Palatul are si o mare insemnatate istorica, deoarece in anul 1919, in Sala Oglinzilor, s-a semnat Tratatul de pace intre Puterile Aliate si Germania, moment care a insemnat incheierea Primului Razboi Mondial. Iti recomandam sa il vizitezi, mai ales daca iti plac locurile incarcate de istorie. Daca nu ai timp sa iti planifici o calatorie, iti recomandam sa apelezi la agentia de turism Hello Holidays. 

Putina istorie despre Palatul de la Versailles 

Palatul este doar una dintre cladirile Domeniului Versailles, care mai cuprinde si: Gradinile Palatului, Satul Mariei Antoaneta, Marele Trianon si Micul Trianon. Istoria domeniului Versailles incepe in anul 1623. Initial, a fost un palat de vanatoare, construit de catre regele Ludovic al XIII-lea. Palatul a fost extins si reconstruit in timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, cand a devenit si rezidenta regala oficiala. Atunci a fost construita si Galeria Oglinzilor, o parte insemnata din gradini, aripa de nord, aripa de sud si Apartamentele Regale. 

Ludovic al XIV-lea a fost numit ,,Regele Soare” si a avut o domnie de 72 de ani, timp in care a amenajat Palatul dupa bunul sau plac. Urmasii Regelui au continuat transformarea Domeniului. Secolul al XIX-lea, Palatul a fost transformat in sediul Guvernului.

Ce poti vizita la Palatul Versailles? 

In ceea ce priveste Palatul Versailles, principala atractie a domeniului, acesta este o constructie unde luxul, istoria si arta se contopesc. Cu siguranta vei ramane uimit de frumusetea cladirii si vei dori sa petreci mai mult timp vizitand-o. Este interesant de mentionat ca Palatul are 2100 de ferestre, 67 de scari interioare, 1250 seminee si numeroase obiecte de arta: tablouri, ceasuri, decoratiuni, obiecte din materiale pretioase, cum ar fi aurul, coloane de marmura sculptata si multe altele. 

Ce poti vizita in interiorul Palatului? Sala Oglinzilor, Apartamentul Regelui si Apartamentul Reginei. Sala Oglinzilor este de departe cea mai spectaculoasa incapere a Palatului si asa cum am mentionat mai devreme, are si insemnatate istorica, deoarece aici s-au desfasurat receptii, nunti si intalniri are nobililor. Iti recomandam sa o vizitezi spre dupa-amiaza, cand soarele se reflecta in oglinzi, pentru a te bucura din plin de o experienta exceptionala. 

Salonul lui Hercules este zona de trecere dintre aripa de nord si partea centrala a Palatului, iar aici poti vedea pereti imbracati in marmura, picturi cu teme bibilice, portrete pictate ale regilors si multe altele. Acest salon este si liantul dintre Apartamentul Regelui si cel al Reginei cu Galeria Oglinzilor. 

Trebuie sa mentionam si Gradinile Versailles, deoarece sunt considerate cele mai frumoase din lume, fiind opera arhitectului Andre Le Notre. Gradinile se intind pe o suprafata de 815 hectare si sunt amenajate sub forma unor spatii geometrice armonioase, cu flori si arbusti. Cu siguranta te vor impresiona si decoratiunile din gradina: fantani si sculpturi inspirate de mitologiile greaca si romana. Tot in Gradinile Versailles se afla si Marele Canal, cu o lungime de 1,5 km si Gradina cu Portocali. 

Merita sa vizitezi Palatul Versailles macar o data in viata, de aceea iti recomandam sa verifici ofertele de Circuite Franta si sa il alegi pe cel care ti se potriveste cel mai bine. Recomandarea noastra este un Circuit Franta de 8 zile, cu autocarul, ce include transport, cazare cu mic dejun la hotel de 3 stele si ghid insotitor din partea agentiei.