Sus

Unul dintre cele mai frumoase si totodata cel mai mare castel locuit din lume este Castelul Windsor, din Marea Britanie. In prezent, este una dintre resedintele Reginei Elisabeta a II-a si se poate vizita, atragand sute de mii de turisti anual. 

Castelul Windsor se afla in comitatul Berkshire, la 40 km de Londra, mai exact in orasul Windsor, care s-a dezvoltat datorita constructiei regale. Windsor este o statiune linistita, perfecta pentru cuplurile ce isi doresc un sejur romantic si pentru oricine vrea sa petreaca timp de calitate intr-o locatie cu aer regal. Este important de precizat ca poti ajunge in Windsor doar dupa un control amanuntit, asa cum se procedeaza la aeroporturi si dupa achitarea unui bilet de intrare ce este valabil timp de un an de zile. Daca iti doresti sa vizitezi Castelul Windsor, cel mai bine este sa apelezi la Hello Holidays, deoarece o agentie turism iti va face vacanta mult mai usoara. 

Castelul Windsor de-a lungul timpului 

Castelul Windsor, cel mai mare castel locuit din lume te va impresiona nu numai prin dimensiunile sale, ci si prin exprienta inedita pe care o vei trai vizitandu-l. Nu lipsesc traditionalii paznici englezi, ce nu se clintesc de la postul lor pana in momentul in care sunt schimbati. Ca si arhitectura, trebuie sa mentionam ca imbina mai multe stiluri, iar cele predominante sunt baroc, gotic si rococo. 

Istoria Castelului Windsor este una destul de interesanta. Initial, a fost construit din lemn, in urma cu 900 de ani, de catre William Cuceritorul. Scopul castelului a fost acela de fortificatie. In anul 1350, Eduard de Windsor decide sa refaca acest castel dupa bunul plac. Tot sub domnia lui Eduard de Windsor a fost fondat si cel mai inalt ordin al cavalerilor: Ordinul Jartierei. 

In timpul domniei Regelui Eduard al Patrulea, s-a inceput constructia capelei ce rezista si astazi, in stil gotic. Atunci, Castelul a fost transformat din bastion regal in palat regal. Razboiul Civil a transformat Castelul in sediul militar. Sub domnia lui Charles al Doilea, Castelul a fost renovat, dupa pagubele suferite in timpul razboiului. Tot acum a fost creata si aleea Long Walk, inspirata din Gradinile Versailles. 

Ce poti admira la Castelul Windsor? 

In turul Castelului Windsor este inclusa si plimbarea in superbul parc de 20 de km patrati. In trecut, a fost folosit drept teren de vanatoare. Un lucru interesant de mentionat este faptul ca regele George al treilea a adus ruine vechi de 2000 de ani din Libia si le-a asezat in parc. 

In interiorul castelului vei putea admira cele mai frumoase piese de mobilier si numeroase opere de arta ale unor pictori celebri, asa cum sunt Rembrandt, Canaletto, Rubens si altii. Tot aici, vei vedea numeroase armuri, opere de arta stranse de-a lungul timpului si mobilier regal. 

In cazul in care ti-am starnit curiozitatea si vrei sa vizitezi superbul Castel Windsor, iti recomandam sa verifici oferta de circuite Anglia a agentiei Hello Holidays si sa o alegi pe cea care ti se potriveste cel mai bine. Recomandarea noastra este un Circuit Anglia-Scotia de 16 zile, cu autocarul. Pachetul include transportul cu autocarul, ghid insotitor, cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 stele.