Sus

Germania este fara indoiala una dintre cele mai frumoase tari din Europa si cea mai dezvoltata. Este considerata ,,motorul” continentului din punct de vedere economic si tot mai multe persoane isi doresc sa o viziteze macar, daca nu sa se si stabileasca aici. Daca ai in plan sa vizitezi aceasta superba tara, iti recomandam sa apelezi la o agentie de turism, asa cum este Hello Holidays pentru cel mai bun pachet turistic ce ti se potriveste. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva curiozitati despre Germania, ce te vor determina sa iti doresti sa o vizitezi cat mai repede! 

  1. Cea mai mare gradina zoologica din lume se afla in Germania. Zoologischer, aflata in Berlin, cuprinde 1500 de specii din regnul animal si peste 14000 de animale adapostite.
  2. Germania este tara care in care s-au nascut unii dintre cei mai mari muzicieni, filosofi si poeti ai toate timpurilor: Goethe, Bach, Beethoven, Handel, Schumann, Brahms, Kant, Hegel si multi altii.
  3. Unul dintre cele mai populare festivaluri din lume, Oktoberfest (Munchen) se desfasoara aproape in fiecare an incepand din 1810. Pana acum, a fost anulat doar de 24 de ani, din cauza razboaielor sau epidemiilor. 
  1. Pe teritoriul Germaniei se regasesc peste 150 de castele, iar celebrul Castel Disney este copia Castelului Neuschwanstein. 
  1. Daca iti place Currywurst, Germania este locul unde poti savura acest fel de mancare. Stiai ca in fiecare an, in aceasta tara se consuma peste 800 de milioane de Currywurst? Iar in Berlin exista si un muzeu dedicat acestui fel de fast-food. 
  2. Te-a impresionat Strada Sforii din Brasov? In Germnia poti vizita o strada si mai ingusta: Spreuerhofstraße se afla in Reutlingen si masoara 31 cm latime.
  3. Iti plac catedralele Gotice? Afla ca in Germania, mai exact in orasul Ulm, se afla catedrala Ulm, considerata cea mai inalta din lume: 161,5 m.
  4. Cea mai mare gara din Europa se gaseste in Berlin.
  5. In Koln se regaseste o catedrala in stil gotic, considerata cea mai frumoasa din Europa si care ascunde un mister religios: inauntrul acesteia se afla un sarcofag, denumit Sarcofagul celor 3 Regi. Acolo se spune ca ar fi ramasitele celor 3 magi care s-au inchinat la nasterea lui Iisus.
  6. Daca iti place berea, Germania este tara ideala unde poti degusta cele mai bune si cele mai multe sortimente, realizate dupa retete traditionale. Stiai ca germanii consuma anual 2,5 miliarde de tone de bere? In aceasta tara se regasesc peste 1200 de berarii.
  7. Un alt lucru interesant legat de gastronomia acestei tari: in Germania pti gasi peste 300 de sortimente de paine si exista chiar si muzee dedicate acestui aliment.
  8. Adori sa vizitezi muzee ciudate? Ce spui despre Muzeul Porcului din Stuttgart? Este un loc unde sunt expuse peste 50000 de figurine in forma de porc si dateaza din anul 1988.
  9. Celebra bautura racoritoare Fanta a fost inventata in Germania, dupa ce in anul 1940, a fost interzis importul de sirop folosit pentru pregatirea Coca Cola.
  10. Nostalgic dupa masinile Trabant? Stiai ca numele acestora se traduce drept ,,Satelit”? Numele este de fapt un omagiu pentru primul satelit lansat pe orbita de catre Germania, in 1957.
  11. Peste 65% dintre autostrazile din Germania nu au limita de viteza. 

Speram ca ti-au placut toate aceste informatii si ca te-am convins sa vizitezi Germania macar o data!