Sus

Cand vine vorba despre vacante in Egipt, Hurghada reprezinta una dintre cele mai indragite destinatii. Situata pe litoralul Marii Rosii, Hughada iti ofera posibilitatea de a te bucura de numeroase activitati pe parcursul sederii. In continuare, iti prezentam cinci dintre activitatile de incercat in Hurghada. Daca vrei sa vizitezi aceasta destinatie, ti-am pregatit si numeroase oferte pentru sejururi Hurghada

Scufundare cu submarinul Sindbad 

In Hurghada se gaseste singurul submarin din Africa de Nord si vestea cea buna este ca si tu poti sa te bucuri de el. Este o experienta inedita, pe care cu siguranta vei dori sa o repeti si cu alta ocazie. Submarinul Sindbad este o alternativa foarte buna pentru persoanele care din diverse motive nu pot face scufundari, insa care vor sa vada frumusetea marii. Vei putea vedea recifurile de corali, numeroase bancuri de pesti si senzatia va fi una desprinsa din alte lumi. 

Paddling si alte sporturi nautice 

Daca iti plac sporturile nautice, Hurghada este cu siguranta destinatia perfecta pentru tine. Aici, poti sa te bucuri in voi de Paddling, de scufundari si de alte sporturi nautice. Apa este perfecta pentru orice sport ti-ai dori sa incerci si vei gasi instructori care sa te ghideze astfl incat sa te bucuri de cea mai buna experienta, fara teama. Dintre toate sporturile, Paddlingul este extrem de apreciat avand in vedere ca este relativ usor, nu ai nevoie de echipament si poate fi practicat aproape de orice persoana. 

Vizita la Luxor si Valea Regilor 

Daca ai ajuns in Egipt, neaparat trebuie sa vizitezi locurile amenajate pentru odihna faraonilor egipteni. Astfel, poti alege excursii de o zi la Luxor si la Valea Regilor, iar in drumul tau viziteaza si Colosii lui Memnon. Acestea sunt doua statui realizate din cuartit rosu, care il impresioneaza pe faraonul Amenhotep al III-lea si sunt situate in fata orasului Luxor, pe malul vestic al Nilului. Celebrul Templu cunoscut pentru basoreliefurile sale si pe care il poti vizita a fost construit de faraonii Ramses al II-lea si Amenhotep in cinstea zeilor Mut, Amon si Khons, iar unul dintre basoreliefuri infatiseaza razboiul cu hititii. In Muzeul Luxor sunt adunate cele mai importante descoperiri arheologice din zona, inclusiv obiecte din mormantul lui Tutankhamon. 

Plaja 

Plajele de la Marea Rosie sunt recunoscute pentru nisipul fin, iar apa are o culoare cristalina, ce te imbie sa te relaxezi. Astfel, intr-un concediu in Hurghada, iti recomandam si sa stai la plaja pentru a te relaxa, bineinteles in orele in care soarele nu este prea puternic. Nimic nu se compara cu lenevitul pe un sezlong, ascultand valurile marii si planificand urmatoarea vacanta. 

Croaziera 

Nu in ultimul rand, poti alege o croaziera spre Orange Bay, Giftun Island sau Paradise Island. Este o experienta deosebita si cu siguranta o sa iti placa la nebunie. Croazierele dureaza o zi in principiu si se pot face numeroase opriri si pentru snorkeling. 

Acestea au fost doar cateva dintre activitatile pe care le poti face in Hurghada. Speram ca ti-am starnit curiozitatea si ca vei alege un sejur in aceasta destinatie.