Sus

Jumatatea lunii noiembrie marcheaza deschiderea targurilor de Craciun din Europa. Aceste locuri magice te vor ajuta sa redescoperi frumusetea Sarbatorilor de Iarna si vei putea cumpara cele mai frumoase cadouri pentru cei dragi, dar si pentru tine. In cele ce urmeaza, iti prezentam cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa.  

Targul de Craciun din Viena

Targurile de Craciun din Viena sunt an de an in topul preferintelor turistilor. In capitala Austriei se organizeaza numeroase targuri, iar cel mai popular Targ de Craciun Viena este cel din fata primariei. Targurile sunt deschise de la jumatatea lunii noiembrie si pana la Craciun, astfel ca ai timp sa te bucuri de frumusetea acestora. Poti degusta cele mai bune preparate traditionale, poti cumpara cadouri exceptionale si te vei bucura de o atmosfera desprinsa din basme. Sa mai spunem ca este si unul dintre cele mai romantice targuri de Craciun, avand in vedere ca aici sunt numeroase cereri in casatorie an de an? 

Targul de Craciun de la Dresda, Germania 

Acest targ este unul dintre cele mai mari din Germania si chiar si din Europa si anual este vizitat un numar impresionant de persoane peste 3 milioane, unii fiind turisti de pe alte continente. Un lucru interesant de mentionat este faptul ca acest Targ de Craciun a fost mentionat pentru prima data in anul 1434, asa ca are o traditie care se intinde pe cateva secole. In fiecare an, peste 200 de tarabe atrag vizitatorii si ii imbie sa cumpere bunatati si cadouri pentru ei si pentru cei dragi. 

Targul de Craciun din Basel, Elvetia 

Acest targ s-a regasit adesea pe primul loc in topul celor mai frumoase targuri de Craciun din Europa. Milioane de vizitatori sunt incantati an de an de tot ce are acest targ mai bun de oferit. Daca ajungi aici, iti recomandam sa vizitezi nu doar targul, ci si intreg orasul care este decorat festiv. Vei descoperi o atmosfera calda si nu vei mai dori sa pleci acasa. 

Targul de Craciun de la Poznan, Polonia 

Este cel mai popular targ de Craciun din Polonia si totodata unul dintre cele mai frumoase din Europa. Anual,  este organizat in zona Old Market Square and Plac Wolności. Tarabele incantatoare din lemn te imbie cu dulciuri specifice, cu bunatati de Craciun, jucarii, cadouri pentru toate varstele si veselie. De asemenea, poti sa te urci si in roata Ferris pentru a admira o priveliste spectaculoasa, indiferent daca este zi sau noapte. 

Targul de Craciun din Praga 

Din aceasta lista nu putea lipsi superbul Targ de Craciun din Praga. Este considerat unul dintre cele mai Romantice din Europa si este organizat in fiecare an in Old Town Square, mai exact in centrul orasului. Este un targ cu o traditie indelungata, unde vei gasi zeci de tarabe din lemn de unde poti cumpara produse traditionale de Craciun, jucarii, alte tipuri de cadouri si unde poti servi cele mai bune preparate. 

Speram ca ti-au placut informatiile despre targurile de Craciun din Europa si ca vei merge macar la unul dintre acestea.