Sus

Vrei sa profiti de vacanta de Paste si sa vizitezi un loc exceptional? In cazul acesta, ce spui de o destinatie destul de apropiata tarii noastre? Este vorba despre Bulgaria. Tara vecina se afla in topul preferintelor romanilor nu doar vara, cand acestia merg pe litoral, ci si in restul anotimpurilor. Bulgaria poate fi vizitata oricand si te va uimi cu frumusetea acesteia. Astfel, daca vrei sa petreci momente frumoase in apropierea Pastelui, iti prezentam in continuare cateva destinatii in Bulgaria pe care nu trebuie sa le ratezi, pentru care poti gasi chiar si oferte Paste Bulgaria 2023

Prima destinatie pe lista este litoralul bulgaresc, unde vei gasi activitati pentru toate preferintele si bugetele. Poti alege sa stai cateva zile la mare. Desi vremea nu este tocmai potrivita pentru plaja si baie in apa marii, suntm siguri ca te vei relaxa si te vei bucura de alte activitati, cum ar fi relaxare la SPA, vizitarea celor mai frumoase obiective turistice din apropiere si multe altele. Cu siguranta litoralul te va impresiona cu frumusetea lui si cu ospitalitatea gazdelor. 

Din fericire, turismul bulgaresc nu este axat doar pe mare, ci si pe munte, unde ai toate motivele sa ajungi in perioada Pastelui si nu numai. Muntii Bulgariei iti ofera peisaje care iti taie respiratia si posibilitatea de a face numeroase trasee montane. Fie ca alegi sa mergi cu telecabina si sa admiri peisajul sau ca te incumeti la drumetii, suntem siguri ca o sa iti placa la nebunie muntii din aceasta tara. 

Ce spui de pesterile din Bulgaria? Si nu ne referim doar la pesteri, ci si la alte obiective turistice naturale la care poti ajunge rapid din Romania, dintre care mentionam si Pestera Orlova Chuka. Probabil ai auzit de Pestera Ochii lui Dumnezeu, denumire provenita de la tavanul cu doua deschizaturi, prin care intra lumina si care seamana cu doi ochi. O alta pestera foarte cunoscuta este  Devetashka. Fiind una dintre cele mai mari din Europa, este populara pentru faptul ca tavanul ei este partial prabusit si a creat un loc de poveste. 

Biineinteles, nu puteam sa nu iti recomandam si Veliko Tarnovo, unul dintre locurile preferate ale turistilor romani, avand in vedere ca se poate ajunge rapid din Romania, in maxim 3 ore din Bucuresti, in functie si de trafic. Este fosta capitala medievala a tarii, important centru cultural si are peisaje de vis, avand in vedere amplasarea sa intre trei dealuri. Pasionatii de istorie vor gasi acest loc incantator, mai ales ca aspectul de medieval se regaseste la orice colt de strada. 

Acestea fiind spuse, daca vrei sa petreci un altfel de Paste, te invitam sa descoperi Bulgaria. Este o destinatie exceptionala, pe care o poti descoperi in orice anotimp si care iti va oferi numeroase posibilitati de petrecere a timpului.