Sus

De ce sa alegi Sardinia pentru urmatoarea ta vacanta? Pentru ca iti doresti o vacanta italiana veritabila, departe de agitatie si stres, pentru ca vrei sa te relaxezi pe plaje cu adevarat seducatoare, sa explorezi obiective istorice seculare si sa savurezi preparate delicioase in decoruri idilice. Desi destinatie de vacanta celebra, Sardinia isi pastreaza misterul: natura salbatica, traditii emotionante, varfuri de granit, intinderi nesfarsite de paduri, vai pitoresti isi spun povestea intr-o tacere venita de peste vremuri.

sardinia-emerald46_1473063c

Cele mai populare regiuni sunt Costa Smeralda, Alghero, Sassari si Cagliari.

Coasta de Smarald este una dintre cele mai exclusiviste destinatii de acest tip din Europa, insa plaje incredibil de frumoase, dar mai putin exclusiviste sunt presarate in intreaga Sardinie: La Maddalena, spre exemplu, este doar una dintre ele.

Cagliari este, poate, „cel mai italian” dintre orasele Sardiniei si, cu siguranta, cel mai mare. Pe oriunde te-ai plimba, istoria sa bogata este expusa prin castele, ruine romane, muzee, biserici si galerii.

walter-bibikow-sardinia-cagliari-il-castello-old-town-torre-dell-elefante-tower-sunset-italy

Cu adevarat cuceritor este castello, cea mai veche si mai inalta parte a orasului, un loc ideal pentru plimbari. Acoperisul de la Bastione di San Remy este acum o terasa de la care se dezvaluie privelisti minunate, de care te poti bucura in timp ce degusti un cocteil la unul dintre baruri.

quartiere-marina-cagliari

Cartierul Marina, aflat langa port, este ideal daca iti plac terasele cochete si shopping-ul, pentru ca nu vei sti la care terasa sa te opresti si ce magazine sa vizitezi mai intai, cand vei pasi pe strada principala. Tot in cartierul Marina poti vedea un drum roman pavat, vestigiile unor cladiri antice si un tezaur (un „templu” in care a fost gasita o colectie de monezi).

Mostenirea romana poate fi admirata si la amfiteatrul roman, construit in secolul al II-lea, unde in zilele noastre se tin concerte in aer liber.

ortobotan

Una dintre cele mai frumoase gradini botanice ale Italiei se afla la Cagliari, iar cateva dintre punctele sale forte sunt grotele in care cresc ferigi, colectia de plante mediteraneene si tropicale, dar si vestigiile romane si cartagineze.

]]>